MedWatch

FDA bekymret over indisk medicinproduktion

De amerikanske sundheds-myndigheder, FDA, er bekymrede over brud på væsentlige sikkerhedsstandarder ved en af virksomheden Hospiras faciliteter til fremstilling af lægemidler i Indien.

Foto: Colourbox

Amerikanske FDA har sendt et officielt advarselsbrev til Hospira Inc, hvori myndighederne udtrykker deres bekymring over lægemiddelsproduktionen ved firmaets fabrik i den indiske stat Tamil Nadu. Det skriver Reuters.

Det sker efter en inspektion i oktober måned, hvor man ifølge FDA observerede væsentlige brud på sikkerhedsstandarder for færdigpakkede lægemidler, skriver nyhedskilden.

FDA forklarer i brevet bl.a., at visse overflader ikke var blevet ordentligt desinficeret før brug, og at sterile lægemiddelsprodukter ikke blev beskyttet fra kontamination i tilstrækkelig høj grad.

Det er ikke første gang, at hverken Hospira eller lægemiddelsproduktionen i Indien som sådan har været i myndighedernes søgelys, oplyser Reuters.

Hospira har været på kant med reglerne adskillige gange siden 2010, og så sent som i februar trak man sine resultat- og omsætningsestimater for 2013 tilbage, efter FDA forbød import af en række af selskabets produkter.

Samtidig har de amerikanske myndigheder på det seneste registreret produktionsproblemer blandt indiske selskaber, heriblandt kopiproducenterne Ranbaxy Laboratories og Wockhardt Ltd.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

 Kan vækstmarkederne bidrage med mere end omsætning? 

 Novartis taber afgørende patentsag i Indien

 Er de nyeste markeder i fokus hos medicinalfirmaer?  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier