MedWatch

Er de nyeste markeder i fokus hos medicinalfirmaer?

Konsulenthuset Deloitte opfordrede i marts sidste år lægemiddelvirksomheder at kigge ud over BRIK-landene og hen på de nyeste vækstmarkeder, kaldt Next11-lande. Se her, hvor meget branchen har gjort alvor af opfordringen i 2012.

Foto: Colourbox

Europa står i stampe, mens vækstmarkederne svulmer med eksportmuligheder. Men glem ikke, at der er andre nye emerging markets for life science virksomheder end de store BRIK-lande.

Den opfordring kom konsulenter fra Deloitte med i en undersøgelse fra marts 2012. Specifikt lå rapportens fokus på de såkaldte Next11-landene, der omfatter Egypten, Pakistan, Indonesien, Iran, Tyrkiet, Vietnam, Filippinerne, Nigeria, Bangladesh, Mexico og Sydkorea.

Medicinalfirmaer i Danmark har gennem de sidste fire år generelt set boostet deres salg i de lande, viser tal fra Danmarks Statistik. Det samme er tilfældet i 2012, hvor det samlede salg til de 11 lande steg med 8,1 pct. til i alt 2,74 mia. kr. Det udgør dog fortsat kun et lille hjørne af den samlede lægemiddeleksport, der lå på 66,76 mia. kr. i 2012.

Voksende middelklasse

I Iran og Tyrkiet har medicinalfirmaerne eksporteret mindre i 2012 end i 2011, fremgår det af tallene, mens det går fremad i de øvrige Next11-lande.

”Typisk vil life science virksomheder se mod BRIK-landene. Vores analyse viser imidlertid, at der også vil være god grund til at gå målrettet mod nye, emerging markets. Blandt andet fordi en voksende og ældre middelklasse i mange af landene vil øge efterspørgslen efter medicin,” sagde partner Martin Faarborg fra Deloitte i Marts 2012.

Der ligger dog en relativt stor usikkerhed i tallene, fordi det drejer sig om to- og trecifrede millionbeløb.

Set i forhold til Next11-landene er eksportvæksten til to af de fire BRIK-lande boomet. Det gælder Brasilien, hvor de danske selskaber har formået at øge væksten med 77,4 pct. fra 2011 til 2012, og Kina, hvor produktsalget er vokset med 44,7 pct. til 3,19 mia. kr. Samme vækstrater ser man dog ikke for de to øvrige BRIK-lande, Rusland og Indien. Hvor Rusland møver sig op på en eksportvækst på 0,4 pct., må det indiske salg tage sig til takke med et fald på 8 pct.

 

Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger

 Deloitte: Life science kan opleve væksteventyr på nye markeder 

 Medicinaleksport i voldsom vækst

 Novo sætter kurs mod vækstlandene 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier