MedWatch

Novartis taber afgørende patentsag i Indien

Det schweiziske medicinalselskab Novartis har tabt en meget væsentlig patentsag i Indien. Et markant slag for de vestlige medicinalselskaber, lyder det fra analytiker.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

En tabt patentsag ved den indiske Højesteret får nu Novartis til at tøve med at lancere nye produkter i landet. Som minimum vil selskabet søge patentbeskyttelse, inden man overhovedet vil overveje at lancere nye produkter. Det skriver Reuters.

Den tabte patentsag omhandler kræftmedicinen Glivec, og selskaberne kan ikke fortsætte, som man hidtil har gjort.

”De multinationale selskaber bliver nødt til at finde nye veje, hvis de vil lave forretninger i Indien,” siger Deepak Malik, analytiker i Emkay Global, til Reuters.

Han vurderer, at løsningen kan være indgåelse af samarbejdsaftaler med lokale selskaber i forsøget på at få solgt det patenterede medicin.

Lokale står stærkere

Sagen om produktet Glivec begyndte tilbage i 2006, og resultatet bliver opfattet som en klar indikator på, at de lokale selskaber står stærkere og stærkere. I længere tid har der nemlig været stor debat om, hvorvidt den indiske befolkning skal have adgang til billigere medicin.

Størstedelen af befolkningen har nemlig slet ikke råd til at købe det patenterede medicin, og derfor udgør de multinationale selskabers patenterede medicin under 10 pct. af det samlede indiske marked på omkring 13 mia. dollar årligt. Selvom sagen ses som et stort slag for de multinationale medicinalselskaber, så er det dog langt fra sikkert, at de store selskaber helt opgiver Indien.

”Den her beslutning, og det generelle miljø i Indien gør, at det bliver mindre attraktivt. Man skal dog huske på, at der er tale om et enormt land,” siger Damien Conover, analytiker i Morningstar.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier