MedWatch

Blandede resultater for populært kræftmiddel fra BMS

Bristol-Myers Squibbs storsælgende kræftmedicin Yervoy har ikke opfyldt det primære end-point i et nyt studie rettet mod prostatakræft, men der er dog stadig håb for lægemidlet mod denne indikation, som danske Bavarian Nordic også arbejder inden for.

Kræftlægemidlet Yervoy fra Bristol-Myers Squibb står ikke umiddelbart klar til at indtage markedet for medicin mod prostatakræft. Det er konklusionen på et nyt fase 3-studie med lægemidlet, som medicinalgiganten netop har færdiggjort.

Man registrerede således ingen statistisk signifikans i det primære end-point i studiet om samlet overlevelse, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Studiet sammenlignede Yervoy med et placebomiddel i patienter med fremskreden metastatisk kastrations-resistent prostatakræft, efter de havde modtaget strålebehandling og behandling med lægemidlet docetaxel.

Stadig håb

Selvom medicinen ikke levede op til det primære end-point, så observerede man dog anti-tumor aktivitet i en række sekundære end-points, herunder progressionsfri overlevelse, hedder det i meddelelsen.

”Selvom studiet ikke levede op til det primære end-point, så observerede man klinisk aktivitet i dette fase 3-studie, hvilket peger på større aktivitet i de personer med mindre fremskreden kastrations-resistent prostatakræft,” udtaler W.R. Gerritsen fra hollandske University Nijmegen Medical Centre.

Yervoy er allerede markedsgodkendt i mere end 40 lande til behandling af modermærkekræft, og ifølge FiercePharma solgte midlet for godt 700 mio. dollar i 2012. Det forventes, at det globale salg af Yervoy vil stige til over 2 mia. dollar i 2018.

Herudover undersøges lægemidlet også som behandling af ikke-småcellet lungekræft i fase 3-studier.

Data fra det netop overståede prostatakræft-studie bliver ved konferencen 2013 European Cancer Congress i Amsterdam d. 28. september.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier