MedWatch

BMS dropper antidepressiv

Bristol-Myers Squibb stopper udviklingen af en lægemiddelkandidat mod depression, da et klinisk studie viste, at den var mindre effektiv end et konkurrerende middel fra Eli Lilly, som ellers står til at miste patent i år.

Medicinalkoncernen Bristol-Myers Squibb har besluttet at droppe den videre udvikling af lægemiddelkandidaten, BMS-820836, til behandling af depression. Det oplyser biotekselskabet Albany Molecular Research, som stod for den tidlige udvikling af medicinen, og indgik et partnerskab med BMS i 2005.

Beslutningen kommer efter, at midlet ikke levede op til det primære end-point i et klinisk studie, hvor man sammenlignede det med Eli Lillys blockbuster Cymbalta, som ifølge FierceBiotech indbragte 5 mia. dollar i det forgangne år. Cymbalta efterlader ellers et potentielt hul på markedet for depressionsmedicin, når det går af patent senere på året.

BMS-820836 var blot et af fire lægemidler, som BMS købte rettighederne til i aftalen fra 2005. BMS havde ved udgangen af 2012 betalt 15,5 mio. dollar til Albany Molecular Research igennem aftalen, oplyser Reuters.

Albanys adm. direktør, Thomas D’Ambra siger til nyhedsbureauet, at man forventer at føre yderligere samtaler med BMS angående de fire lægemiddelkandidaters videre skæbne.

Læs historien fra Reuters her.

Se FierceBiotechs dækning af sagen her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier