MedWatch

Meda køber inhalator-firma for godt en milliard

Meda AB opkøber en amerikansk opstartsvirksomhed i en handel, der kan beløbe sig til mere end 1 mia. kr. Svenskerne overtager dermed et lovende lægemiddel til behandling af astma, som netop er blevet godkendt i USA.

Foto: Colourbox

Den svenske medicinalvirksomhed Meda AB overtager nu styringen i amerikanske Acton Pharmaceuticals, som blev grundlagt i 2008. Det oplyser sidstnævnte selskab i en pressemeddelelse.

De to firmaer har indgået en aftale, som potentielt kan beløbe sig til 200 mio. dollar – svarende til godt 1,1 mia. danske kroner.

Aftalen betyder, at Meda overtager samtlige aktier i det amerikanske selskab for et kontantbeløb på 135 mio. dollar. Hertil kommer en planlagt milepælsbetaling på 10 mio. dollar, som forventes udbetalt i den nærmeste fremtid, samt yderligere salgsrelaterede milepælsbetalinger på 55 mio. dollar.

Lovende astmamedicin

Acton er en specialiseret medicinalvirksomhed, der ligesom Meda fokuserer på medicin mod luftvejssygdomme, og selskabet har udviklet en astmabehandling ved navn AEROSPAN, som netop har opnået godkendelse fra amerikanske FDA.

Det unikke ved produktet er ifølge Acton, at det som det eneste på markedet har et indbygget luftkammer – en såkaldt spacer.

Produktet er godkendt som vedligeholdelsesbehandling for voksne patienter og børn over seks år, som lider af den udbredte luftvejssygdom.

Actons COO, Daniel Kreisler er yderst tilfreds med aftalen, og slår især på de salgsmæssige fordele, som svenskerne kan tilbyde i forhold til lanceringen af astmamedicinen.

”Gennem denne handel med Meda bliver AEROSPAN nu kommercialiseret af et selskab med en af de førende salgsstyrker i USA med fokus på luftvejssygdomme,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier