MedWatch

Biotekselskab scorer klinisk succes med astmamedicin

Amerikanske Array Biopharma har præsenteret positive data fra et fase 2-studie med medicin til behandling af astma.

Foto: Array/ PR

En lægemiddelskandidat fra Array Biopharma til behandling af allergisk astma har leveret positive resultater i et nyt fase 2-studie. Det oplyser det amerikanske biotekselskab i en pressemeddelelse.

I studiet undersøgte man den såkaldte CRTh2-antagonist, ARRY-502, til behandling af patienter med mild til moderat vedvarende allergisk astma, og medicinen opfyldte både det primære end-point – en forbedring af lungefunktionen – samt en række sekundære end-points.

Samtidig udviste det en ganske god sikkerhedsprofil, da man registrerede færre bivirkninger i studiet blandt de patienter som modtog Array’s medicin, end blandt de som fik et placebomiddel.

”Det er stadig et væsentlig behov for mere bekvemmelige, sikre og effektive terapier for patienter med vedvarende allergisk astma,” siger professor Sally Wenzel, som stod i spidsen for det kliniske studie, og tilføjer at ARRY-502 er det første potentielle lægemiddel mod allergisk astma, som ikke gør brug af steroider, man har set i en årrække.

Array Biopharma vil fortsætte den kliniske udvikling af lægemiddelskandidaten, men leder samtidig efter en partner, som kan hjælpe selskabet i den forbindelse.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier