MedWatch

Svensk medicinalselskab i toppen på dæmpet aktie-dag

Svensk medicinalselskab skulle være på vej til at blive købt for meget stort milliardbeløb.

Foto: Richard Drew

Den positive aktiestemning, der prægede Europa det meste af tirsdagens handel, løb lidt ud i sandet sidst på eftermiddagen, hvor også de amerikanske handlere kom på arbejde.

Alligevel endte dagen med stigninger til de fleste toneangivende indeks på mellem 0,1 pct. og 1,1 pct. Kun de græske og de svenske aktier faldt. Handlerne så ikke ud til at tage det så tungt, at Eurostat midt på formiddageserverede en trist opgørelse over producentpriserne i eurozonen i april

Priserne faldt nemlig med henholdsvis 0,6 pct. og 0,2 pct. på måneds- og årsbasis. Økonomerne havde på forhånd ventet et fald på blot 0,2 pct. på månedsbasis, mens der var ventet en stigning på 0,2 pct. sammenlignet med april sidste år.

En svensker i fokus

Blandt tirsdagens største vindere var det svenske medicinalselskab Meda, der nød godt af historien om, at indiske Sun Pharma skulle være parat til at overtage selskabet i en handel på omkring 5 mia. dollar. Seneste meldinger er nu, at Sun Pharma skulle være tæt på at have finansieringen på plads, og at det svenske bytte generelt er positivt indstillet over for handlen.

Ifølge Bloomberg News var Medas markedsværdi ved lukketid tirsdag på lige over 4 mia. dollar, og dermed tilbydes der også en pæn præmie til svenskerne. Med i den markedsværdi er tirsdagens stigning på 5,7 pct. til 87,70 skr. nemlig indregnet.

Luftfartsselskaberne har ligeledes en god dag - markeret ved pæne løft til både engelske Easyjet, irske Ryanair samt fransk-hollandske Air France-KLM, der noterede sig stigninger på henholdsvis 3,3, 2,5 og 2,5 pct.

På negativsiden er der pres på luksusbilproducenten Porsche. Tirsdagens overskrifter er præget af den lidet flatterende historie om selskabets tidligere finansdirektør Holger Härter, der er blevet dømt for bedrageri ved en tysk domstol. Porsche-aktien faldt med 0,3 pct.

Novo A/S i ny storhandel med biotekselskab 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier