MedWatch

Takedas IBS-medicin leverer positive resultater

Japanske Takeda har netop overstået to fase 3-studier, som viser, at selskabets lægemiddelkandidat til behandling af irritabel tyktarm kan hjælpe ellers behandlingsresistente patienter.

Den japanske medicinalkoncern Takeda har netop offentliggjort fase 3-resultater fra to studier med medicinen vedolizumab, og resultaterne lover godt for lægemiddelkandidatens videre skæbne. Det afslører selskabet i en pressemeddelelse.

Kandidaten er et såkaldt humaniseret monoklonalt antistof til behandling af irritabel tyktarm (IBS), eller nærmere bestemt til behandling af aktiv colitis ulcerosa (UC) og Crohns sygdom (CD), de to mest udbredte typer af IBS.

De to faser 3-studier, som gik under navnene GEMINI I og GEMINI II, hører til et omfattende fase 3-program for vedolizumab, hvor Takeda undersøger medicinen i 2.700 patienter i omkring 40 lande. Ifølge selskabet er det dermed det største af sin slags, der undersøger både CD og UC.

Ansøgt i Europa og USA

De pågældende studier undersøgte lægemiddelkandidatens indvirkning på behandlingsresistente patienter, og her viste den sig mere effektiv end et placebomiddel i løbet af 52 ugers behandling.

”Offentliggørelsen af disse studieresultater er vigtig, fordi resultaterne understøtter vedolizumabs potentiale til – hvis det bliver godkendt – at hjælpe patienter, for hvem tidligere behandlinger har fejlet, med at styre symptomerne,” siger Brian Feagan fra University of Ontario, som står i spidsen for udviklingsprogrammet.

Takeda oplyser, at man har ansøgt om godkendelse af vedolizumab til behandling af voksne patienter med moderat til svær CD og UC i både Europa og USA i henholdsvis marts og juni i år.

 Takedachef: Alle scenarier har været vendt

 Medicinalgigant fjerner op imod 190 danske forskerjob

 Takeda og Sanofi vil sætte gang i kinesisk salg

 Takeda i milliardopkøb 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier