MedWatch

Novo-rivals prisforhøjelse lover godt

Novo Nordisk kan nyde godt af nye prisstigninger på insulin i USA. Konkurrenten Sanofi annoncerede i sidste uge en forhøjelse af listepriserne i størrelsesordenen 10-15 pct. på sit langtidsvirkende insulin Lantus. Spørgsmålet er, om Novo Nordisk følger trop.

Hvorvidt Novo Nordisk følger efter, var administrerende direktør Lars Rebien Sørensen ikke parat til at melde ud, da selskabet i sidste uge kommenterede Sanofis prisforhøjelser. Han bekræftede dog, at Novos egne forventninger til 2013 ikke tog højde for forhøjelsen.

"Novo virker på mig som om, at man vil følge efter, så det er helt sikkert en "upside" i forhold til deres guidance. Man skal dog være opmærksom på, at en forhøjelse af listepriserne på grund af rabatter ofte kun slår igennem i halvt så store reelle prisforhøjelser," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Sanofi og Novo Nordisk hævede også deres amerikanske listepriser på langtidsvirkende insuliner i maj med ca. 10 pct. Dertil kommer prisforhøjelser i oktober sidste år.

Novo Nordisks nordamerikanske salg af Levemir steg i andet kvartal med 28 pct. i lokal valuta til 1641 mio. kr. Novo Nordisk venter for hele 2013 en salgsfremgang i lokal valuta på 11-13 pct. samt en stigning i resultatet af primær drift på 12-15 pct.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier