MedWatch

Konkurrent-udvikling godt for Novo

Væksten i Eli Lilly vidner om stærkt underliggende marked. Og det er godt for Novo Nordisk.

Foto: Eli lilly/PR

Væksten i salget af Eli Lillys insuliner lover godt for Novo Nordisks salg i første kvartal. Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, efter at have set nærmere på den amerikanske rivals regnskab.

Eli Lillys bedst sælgende insulin, Humalog, gik på verdensplan frem med 7 pct. til 632,7 mio. dollar i første kvartal, efter en fremgang i USA på 9 pct. Eli Lilly skriver, at væksten på det vigtige amerikanske marked er drevet af en favorabel udvikling i engrossektorens indkøbsmønster og højere effektive nettosalgspriser.

"Fjerde kvartal var mudret af hensættelser til rabatter. Nu får vi så et bedre billede af den underliggende vækst, og det synes jeg tegner rigtigt godt med en vækst i Eli Lillys salg på 9 pct. i USA," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo-produkt står stærkere

Han vurderer, at Novos tilsvarende insulin Novolog, som i Europa markedsføres under navnet Novorapid, står stærkere på markedet end Humalog.

"Ser man på receptudskrivningerne for første kvartal, virker det som om, at væksten er højere for Novolog end for Humalog. Det er baggrunden for, at vi formentlig skal vente højere vækstrater for Novos insulin," siger Søren Løntoft Hansen.

Salget af Novolog og Novorapid venter Søren Løntoft således stiger 10 pct. på verdensplan til omkring 3,9 mia. kr. blandt andet efter prisstigninger i oktober sidste år.

"Jeg synes, at Eli Lillys regnskab bekræfter det billede, vi har set fra receptudskrivningerne om en god underliggende vækst i første kvartal," siger Søren Løntoft Hansen.

Eli Lillys salg af det humane insulin, Humulin, steg med 1 pct. til 311,9 mio. dollar, efter en stigning i USA på 5 pct. drevet af højere priser, hvilket opvejede lavere efterspørgsel. Uden for USA faldt omsætningen med 3 pct.

Novo-aktie op

Novo-aktien er steget yderligere en smule efter Eli Lillys regnskab og ligger til en samlet stigning for dagen på 2,8 pct. Den danske medicinalkoncern gør status for første kvartal den 1. maj.

Søren Løntoft Hansen estimerer, at Novos samlede salg af moderne insuliner, omfattende Novolog, men også insulinmix og det langtidsvirkende insulin, Levemir, steg 11 pct. i første kvartal til 8,7 mia. kr. Salget af human insulin estimerer Sydbank er steget 1 pct. til 2,7 mia. kr.

Eli Lilly-resultat overrasker positivt 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier