Celgene får godkendt blodkræft-middel i EU

Amerikanske Celgene har fået godkendt et nyt lægemiddel i EU til behandling af en bestemt type blodkræft.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Celgene Corporation har fået godkendt lægemidlet Pomalidomide til behandling af såkaldt dobbelt-refraktær myelomatose i Europa. Det oplyser den amerikanske koncerns schweiziske datterselskab, Celgene International Sàrl, i en pressemeddelelse.

Medicinen bliver godkendt som andenlinjebehandling til voksne patienter, der tidligere har modtaget to andre typer behandling uden held, og skal tages i kombination med midlet dexamethasone. Celgene oplyser, at man vil markedsføre sit lægemiddel under navnet Imnovid i Europa.

”De fleste patienter, som er diagnosticerede med myelomatose, oplever tilbageslag på et tidspunkt, og jeg har set mange patienter, som er blevet refraktære overfor en række behandlinger (ikke har nogen virkning fra behandlingen, red.). Der er nu behov for at udvikle nyskabende midler, som hjælper patienter, der har prøvet adskillige terapier og forsøgt sig med alle nuværende standardbehandlinger,” udtaler Xavier Leleu fra franske Hôpital Huriez i meddelelsen.

Dansk konkurrence

Godkendelsen af Pomalidomide betyder øget konkurrence på markedet for den sjældne blodkræftlidelse, hvor også danske Genmab håber at gøre sig gældende i fremtiden.

Den vigtigste kandidat i danskernes pipeline er produktet daratumumab, som ligeledes er rettet mod dobbelt-refraktær myelomatose. Tidligere på året opnåede daratumumab både såkaldt fasttrack- og breakthrough-status fra amerikanske FDA mod netop denne indikation.

Læs mere her: Genmab's lægemiddel får særstatus af FDA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også