MedWatch

Nordea varm på Novo Nordisk

De europæiske sundheds-myndigheders afvisning af kræftrisiko ved bl.a.  Novo Nordisks storsællert Victoza, vil sende aktiekursen opad, mener Nordea.

Foto: Novo Nordisk/PR

Efter i længere tid at have været genstand for heftig debat kom de europæiske sundhedsmyndigheder i fredags med opbakning til Novo Nordisk og det storsælgende GLP-1-lægemidddel Victoza. Det er godt nyt for Novo Nordisk og understøtter samtidig, hvad de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tidligere har meldt ud.

  Novo: Al tvivl banket i jorden 

Den svenske storbank Nordea noterer i en morgenrapport, at selvom Novo Nordisk-aktien ikke rørte meget på sig på første hele handelsdag efter EMA's udmelding, så bør det betyde, at aktiekursen efter længere tids mindre fald igen retter sig.

"Usikkerhed om, hvorvidt GLP1-produkter førte til kræft i bugspytkirtlen, har presset aktiekursen i Novo Nordisk. Vi mener, at denne usikkerhed bør aftage og understøtte aktiekursen i Novo Nordisk. Anbefalingen hedder stærkt køb," skriver Nordea i dagens investeringsrapport til private banking kunder.

I forbindelse med udmeldingen fortalte EMA samtidig, at to store, uafhængige studier af bivirkningerne med GLP-1-baserede lægemidler er undervejs, og resultatet af det første, der er finansieret af Europa-Kommissionen, ventes at blive præsenteret i foråret 2014.

  Myndigheder afviser kræftrisiko ved Novo-middel

Novo Nordisk-aktien steg i går ganske marginalt med 0,5 pct.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier