MedWatch

Handelsbanken spår kursstigning til Novo forude

Novo Nordisk-aktien har et kurspotentiale på 39-55 pct., mener Handelsbanken.

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

Novo Nordisk-aktien vil formentlig ryste rækken af dårlige nyheder og negativ omtale af sig i løbet af andet halvår. Det forudser Handelsbanken Capital Markets, der ser et kurspotentiale på 39 til 55 pct. baseret på, hvordan Novo-aktien typisk har været værdiansat sammenlignet med den estimerede indtjening pr. aktie et år frem.

"Vi venter at markedet i andet halvår af 2013 vil begynde at fokusere på prisfastsættelsen af aktien, og at det vil give fornyet medvind til Novo Nordisk-aktien, skriver banken i sin morgenrapport.

Ud over den amerikanske lægemiddelstyrelses afvisning af Novos nye langtidsvirkende insuliner tidligere i år, har Novo Nordisk været ramt af en del spekulationer om kommende øget konkurrence til Victoza fra det amerikanske medicinalselskab Eli Lillys lægemiddelkandidat Dulaglutid. Desuden har der været skrevet om tiltagende frygt for, at brug af Victoza vil øge risikoen for kræft i bugspytkirtlen.

"Vi vurderer, at denne frygt er overgjort og ubegrundet. Det er vores opfattelse, at konkurrencen fra Dulaglutid bliver moderat, eftersom Dulaglutids egenskaber ikke ser ud til at være overlegne i forhold til Victozas egenskaber. Endelig venter vi, at Tresiba på sigt vil blive succesfuldt lanceret på det amerikanske marked. Dermed vurderer vi, at Novo Nordisk-aktien har fået flere klø end aktien fundamentalt set burde," skriver Handelsbanken.

Bankens anbefaling af Novo Nordisk er uændret "køb" med et kursmål på 1164 kr. per aktie. Aktien i Novo Nordisk ligger fredag 0,9 pct. lavere i 903,5 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier