MedWatch

Manglende pollen koster ALK-konkurrent dyrt

Franske Stallergenes, som konkurrerer med danske Alk-Abelló på markedet for allergitabletter, kom ud af første halvår med tilbagegang på driften og bundlinjen som følge af det fugtige forår og de lave pollental.

Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten

Det franske selskab Stallergenes er kommet i modvind, hvor der trods vækst på toplinjen er stor tilbagegang på bundlinjen. Omsætningen voksede dog en smule og landede på 128,7 mio. euro mod 127,1 mio. euro i første halvår 2012, men driftsresultatet på EBIT-niveau faldt 10,9 pct. til 33,5 mio. euro. Det fremgår af Stallergenes regnskab fra torsdag aften. Nettoindtjeningen faldt 11,9 pct. til 22,5 mio. euro, fremgår det.

De sydeuropæiske markeder var påvirket af recessionen. Markederne uden for Europa var de vigtigste vækstmotorer og afhjalp nogle af udfordringerne fra det pressede, økonomiske klima samt den ufavorable pollensæson i Europa med lav niveauer for græs og birke.

Ikke desto mindre havde Stallergenes Oralair-tablet, der ligesom ALK's Grazax behandler græsallergi, en stærk vækst i første halvår. Salget af Oralair steg 35 pct. på årsbasis, og pillen, som nu er på markedet i 22 lande, opnåede ifølge Stallergenes en markedsandel på 43 pct. på verdensplan.

I forbindelse med lancering af Oralair på det amerikanske marked er Stallergenes desuden gået i dialog med amerikanske Greer Laboratories om en marketing- og distributionsaftale i USA.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier