MedWatch

Manglende pollen koster ALK-konkurrent dyrt

Franske Stallergenes, som konkurrerer med danske Alk-Abelló på markedet for allergitabletter, kom ud af første halvår med tilbagegang på driften og bundlinjen som følge af det fugtige forår og de lave pollental.

Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten

Det franske selskab Stallergenes er kommet i modvind, hvor der trods vækst på toplinjen er stor tilbagegang på bundlinjen. Omsætningen voksede dog en smule og landede på 128,7 mio. euro mod 127,1 mio. euro i første halvår 2012, men driftsresultatet på EBIT-niveau faldt 10,9 pct. til 33,5 mio. euro. Det fremgår af Stallergenes regnskab fra torsdag aften. Nettoindtjeningen faldt 11,9 pct. til 22,5 mio. euro, fremgår det.

De sydeuropæiske markeder var påvirket af recessionen. Markederne uden for Europa var de vigtigste vækstmotorer og afhjalp nogle af udfordringerne fra det pressede, økonomiske klima samt den ufavorable pollensæson i Europa med lav niveauer for græs og birke.

Ikke desto mindre havde Stallergenes Oralair-tablet, der ligesom ALK's Grazax behandler græsallergi, en stærk vækst i første halvår. Salget af Oralair steg 35 pct. på årsbasis, og pillen, som nu er på markedet i 22 lande, opnåede ifølge Stallergenes en markedsandel på 43 pct. på verdensplan.

I forbindelse med lancering af Oralair på det amerikanske marked er Stallergenes desuden gået i dialog med amerikanske Greer Laboratories om en marketing- og distributionsaftale i USA.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier