MedWatch

To positive i streg for ALK

Det danske medicinalselskab ALK har i dag meddelt markedet, at det andet af to afgørende fase 3-studier med en ny tabletvaccine mod husstøvmideallergi også faldt positivt ud.

Foto: ALK-Abelló / PR

Alk-Abelló melder torsdag om positive resultater fra det andet af to pivotale fase 3-studier med den nye tabletvaccine mod luftvejslidelser forårsager af husstøvmider. MITRA-studiet mødte sit primære mål er viser en "signifikant reduktion af risikoen for moderate til svære astma-aksacerbationer", skriver det danske selskab i en meddelelse til fondsbørsen.

Studiet viste samtidig, at behandlingen er veltolereret og har en god sikkerhedsprofil.

"Luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider, såsom allergisk rhinitis og astma, påvirker mere end 200 mio. mennesker globalt. Resultaterne fra MITRA-studiet udgør sammen med det succesfulde MERIT-studie et stort skridt fremad mod at udvikle den første klinisk dokumenterede tabletvaccine til patienter med alvorlige luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider, hvis sygdom ikke er velkontrolleret," siger administrerende direktør Jens Bager i meddelelsen.

Der ventes yderligere data fra MITRA-studiet i forbindelse med selskabets halvårsrapport 14. august.

"Med positive resultater af MERIT- og MITRA-studierne holder vi planen om indsendelse af en ansøgning om europæisk godkendelse i 2014. Det er også godt nyt for vores partneres parallelle udviklingsprogrammer i Nordamerika og Japan, og det øger vores forventninger til, at dette innovative produkt vil bidrage til vores fremtidige vækst," siger Jens Bager.

 ALK-chef: "Jeg er en glad mand"

 Analytiker: Summen er større end de enkelte dele for ALK

 Tablet mod husstøvmide-allergi tæt på 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier