MedWatch

Udsigt til fladt vaccinesalg i ALK

Udviklingen i salget af ALKs adrenalinpen 1. kvartal 2013 bliver interessant, vurderer analytiker.

Foto: ALK-Abelló / PR

Det tegner til et kvartal på det jævne, når ALK-Abelló gør status for årets tre første måneder fredag morgen inden børsåbningen. ALK's største konkurrent på markedet for allergivacciner, franske Stallergenes, måtte i første kvartal se salget dykke 0,4 pct. efter pres på salget i kriseramte økonomier som den spanske og italienske.

Meget bedre tegner ALK-Abellós salg af allergivacciner ikke.

"Jeg tror, at vi vil se nogle af de samme tendenser - en meget beskeden vækst i vaccinesalget drevet af et par milde pollensæsoner, som har dæmpet efterspørgsel efter vaccinerne, samt strengere regulatoriske krav til vacciner i dråbeform på et par af nøglemarkederne i Europa," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han er desuden spændt på, om den lange vinter har påvirket salget og patienternes brug af allergivacciner.

Selv stiller ALK en begrænset vækst i vaccinesalget i udsigt for hele 2013, og analytikere, som SME Direkt har talt med, oversætter den forventning til en stigning i salget i første kvartal på omkring 1 pct. til 541 mio. kr.

Hvad med adrenalinpennen?

Analytikerne vil desuden skæve til salgsudviklingen for ALK's egen adrenalinpen, Jext. Den er afløser for en pen, som ALK havde indlicenseret og derfor tjente mindre på. Sidste år var første fulde år på markedet for Jext, og væksten bør nyde godt af, at ALK mod slutningen af sidste år fik produktion af adrenalinpennen op i fulde omdrejninger, så efterspørgselen på alle markeder kunne imødekommes.

"Det skal blive spændende at se, om vi ser et lidt større salgsoptag, end vi har set de seneste kvartaler. For nu er man på vej ind i en ny sæson med allergiske reaktioner på bistik og den salgs, og der vil formentlig være nogen, der har købt ind til sæsonen," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Konsensus er en salgsfremgang under kategorien "andre produkter", som Jext tilhører, fra 44 mio. kr. i første kvartal sidste år til 52 mio. kr. i første kvartal i år. Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger, EBITDA, spår analytikerne, ifølge SME Direkt, vil lande på 94 mio. kr. i første kvartal og på 278 mio. kr. i hele 2013.

ALK's egne forventninger til 2013 er et EBITDA-overskud på 200-300 mio. kr

Toplinjen skrumper lidt hos fransk ALK-rival

ALK-konkurrent opruster igen i krigen om USA 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier