MedWatch

Analytiker: Lilly-regnskab viser god efterspørgsel

Trods et skuffende salg af Eli Lillys storsælgende insulin hæfter Sydbank-analytiker sig ved den underliggende efterspørgsel.

Foto: Eli Lilly

Mens salget at Humalog var afdæmpet viser regnskabet for Novo Nordisks konkurrent Eli Lilly positive tegn for den underliggende efterspørgsel efter insulin. Det vurderer Novo Nordisk-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Salget af Humalog steg i andet kvartal med 2 pct. til 628,6 mio. dollar, hvilket dog var noget lavere end de ventede 651,2 mio. dollar ifølge Bloombergs estimater. Salget af Humalog i USA var på 351,9 mio. dollar, svarende til en flad udvikling.

"Umiddelbart virker væksten for Humalog noget dæmpet. Men jeg hæfter mig ved fremgang i volumen, hvilket indikerer en god underliggende efterspørgsel efter insulin - hvilket bliver understøttet de seneste måneders receptudskrivninger for Novos insuliner," skriver Søren Løntoft i en kommentar til Ritzau Finans.

For Novo Nordisk bør salget i andet kvartal samtidig være hjulpet af, at man har hævet priserne på sine produkter.

"Novo Nordisk har tilbage i oktober 2012 hævet priserne på sine insulinpræparater, og det vil også gavne væksten i andet kvartal. Jeg venter især en stærk vækst for Levemir og Novorapid. Selvom Tresiba ikke blev godkendt i USA, og til trods for, at Sanofi med Lantus har langt størstedelen af det amerikanske marked for basalinsulin, tager Levemir faktisk markedsandele på det amerikanske insulinmarked," skriver Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk leverer sit regnskab den 8. august.

 Salget af Eli Lillys insulin-guldklump skuffer 

 Lilly fastfryser lønninger og nedsætter bonusser

 Eli Lilly prøver igen med fejlslagent Alzheimers-middel 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier