MedWatch

Analytiker: Lilly-regnskab viser god efterspørgsel

Trods et skuffende salg af Eli Lillys storsælgende insulin hæfter Sydbank-analytiker sig ved den underliggende efterspørgsel.

Foto: Eli Lilly

Mens salget at Humalog var afdæmpet viser regnskabet for Novo Nordisks konkurrent Eli Lilly positive tegn for den underliggende efterspørgsel efter insulin. Det vurderer Novo Nordisk-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Salget af Humalog steg i andet kvartal med 2 pct. til 628,6 mio. dollar, hvilket dog var noget lavere end de ventede 651,2 mio. dollar ifølge Bloombergs estimater. Salget af Humalog i USA var på 351,9 mio. dollar, svarende til en flad udvikling.

"Umiddelbart virker væksten for Humalog noget dæmpet. Men jeg hæfter mig ved fremgang i volumen, hvilket indikerer en god underliggende efterspørgsel efter insulin - hvilket bliver understøttet de seneste måneders receptudskrivninger for Novos insuliner," skriver Søren Løntoft i en kommentar til Ritzau Finans.

For Novo Nordisk bør salget i andet kvartal samtidig være hjulpet af, at man har hævet priserne på sine produkter.

"Novo Nordisk har tilbage i oktober 2012 hævet priserne på sine insulinpræparater, og det vil også gavne væksten i andet kvartal. Jeg venter især en stærk vækst for Levemir og Novorapid. Selvom Tresiba ikke blev godkendt i USA, og til trods for, at Sanofi med Lantus har langt størstedelen af det amerikanske marked for basalinsulin, tager Levemir faktisk markedsandele på det amerikanske insulinmarked," skriver Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk leverer sit regnskab den 8. august.

 Salget af Eli Lillys insulin-guldklump skuffer 

 Lilly fastfryser lønninger og nedsætter bonusser

 Eli Lilly prøver igen med fejlslagent Alzheimers-middel 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier