GSK i nyt kræftsamarbejde

GlaxoSmithKline har indgået et partnerskab med et engelsk biotekselskab angående udvikling af nyskabende lægemidler mod kræft og virussygdomme vha. af biotekvirksomhedens specielle teknologi.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Medicinalkoncernen GlaxoSmithKline har indgået en ny samarbejdsaftale med den engelske biotekvirksomhed, Immunocore Limited. Det fremgår af en pressemeddelelse fra biotekselskabet.

Aftalen omhandler udvikling af nyskabende biologiske lægemidler til behandling af kræft og virussygdomme. Platformen for disse bi-specifikke biologiske lægemidler er udviklet af det engelske selskab, og GSK får nu muligheden for at videreudvikle dem mod en række targets, som normale antistof-baserede teknologier ikke kan bruges mod, skriver selskabet.

Lægemidlerne, som går under navnet ImmTACs (Immune mobilising mTCR Against Cancer) udnytter såkaldte T Cell Receptors (TCR) til at opdage ændringer dybt i cellerne, som forekommer i forbindelse med kræft eller virusinfektioner.

Det adskiller lægemidlerne fra traditionelle antistof-behandlinger, hvor man kun kan opdage ændringerne på cellernes overflade, og det giver mulighed for at behandle en række kræftsygdomme, for hvilke der kun er få eller meget dårlige behandlingsmuligheder på nuværende tidspunkt, oplyser Immunocore.

Den mest fremskredne af lægemidldelskandidaterne er i fase I/II og er til behandling af modermærkekræft.

Ifølge aftalen vil Immunocore stå for al præklinisk udvikling, samt de indledende patientforsøg, hvorefter GSK overtager styringen. Til gengæld kan biotekselskabet se frem til op mod 142 mio. pund i prækliniske milepælsbetalinger. Herudover vil man få op mod 200 mio. pund for hvert markedsført produkt, samt tocifrede royalties af salget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også