GSK stopper forsøg efter fusk

GlaxoSmithKline stopper nu et klinisk forsøg med en lægemiddelskandidat mod sklerose, efter det er kommet frem at forskere har snydt med data i et præklinisk forsøg, som var en del af udviklingsprogrammet for medicinen.

Medicinalkoncernen GlaxoSmithKline har besluttet sig for, at sætte et klinisk fase-1 studie med lægemiddelskandidaten GSK 2618960 til behandling af multipel sklerose i bero. Det skriver FierceBiotech.

Det er den seneste tids skandale med forskere fra koncernen, som tilsyneladende har fabrikeret data til et klinisk forsøg, der har fået GSK til at stoppe sklerose-studiet – i hvert fald midlertidigt.

Det skandaløse studie - som nu er blevet trukket tilbage fra tidsskriftet Nature Medicine, hvor det blev offentliggjort i 2010, og har ført til at to af forskerne har forladt selskabet, mens yderligere 4 har fået ’administrativ orlov’ – undersøgte ellers ikke GSKs lægemiddelskandidat direkte.

Læs også: GSK tager afsked med forskere efter klinisk fusk

Derimod havde det til formål at undersøge, hvilken rolle proteinet IL-7 spiller i udviklingen af sklerose.

Men det prækliniske forsøg var en del af det bredere udviklingsprogram for GSK 2618960, som skulle undersøge medicinens virkning på aktiviteten af IL-7, derfor har man besluttet at sætte studiet i bero, så man kan ”evaluere dataene og tage stilling til, om der er basis for at fortsætte i denne indikation,” siger GSKs talskvinde, Melinda Stubbee, ifølge FierceBiotech.

Læs hele historien her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også