MedWatch

Regeringen tøver over for industri-åbenhed

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) støtter åbenhed om medicinalindustriens forsøgsdata, men hun har også forståelse for industriens synspunkter.

Foto: Gorm Olesen, Jyllands-Posten

Det er en balancegang, når man piller ved reglerne for åbenhed med medicinalindustriens forsøgsdata. Det fastslår sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en mail til Berlingske.

Den europæiske lægemiddelmyndighed, EMA, offentliggjorde mandag sit udkast til en ny åbenhedspolitik, som fordrer til langt større åbenhed end i dag. Læs udkastet her.

"Regeringen ønsker, der skal være stor åbenhed om resultaterne fra kliniske forsøg med lægemidler. Det har patienterne krav på," skriver sundhedsminister Astrid Krag ( SF) og fortsætter:

"Men det er klart, man også må tage hensyn til, at hvis virksomhederne skal se en fordel i at investere penge i forskning og udvikling af nye produkter, så skal de vide, der er en beskyttelse af rettighederne til deres produkter. Det fordrer en vis balance i, hvilken viden der er adgang til, når produkter er under udvikling."

 Gigant truer med at flytte flere investeringer ud af Europa

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data 

 GSK håber, at klinisk åbenhed kan brede sig

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier