MedWatch

Gigant truer med at flytte flere investeringer ud af Europa

Topchefen hos en fransk medicinalkæmpe, der tillige er ny formand for den europæiske lægemiddelindustriforening, er utilfreds med kravene om udlevering af forskningsdata.

Foto: Colourbox

Mandag overtog Chris Viehbacher posten som formand for den europæiske lægemiddelindustriforening, Efpia, og han benyttede ifølge Reuters muligheden til at tale imod den seneste tids krav fra bl.a. EMA om delingen af medicinalselskabernes forskningsdata.

Han nævnte således, at selskaberne nok helst ville investere i de regioner, hvor de følte sig velkomne.

"Hvis man på den anden side siger, 'I gutter er dårlige aktører, vi vil skære i jeres priser, og vi vil tage dine fortrolige data og dele det med enhver af dine konkurrenter', så får du ikke den samme følelse af opmuntring," sagde han ifølge Reuters.

Næppe i Europa

Mens GSK og Roche allerede har åbnet op for deres forskningsdata og givet tilsagn om at give adgang til uafhængige forskere, så forholder det sig ikke sådan for Sanofi, og Chris Viehbacher går endda videre og siger, specifikt i forhold til sit eget selskab, at de næste investeringer næppe falder i Europa.

"Hvis jeg skulle sige, hvor jeg ville placere den næste euro til investering, så ville det enten være i USA eller i vækstmarkederne," sagde han således ifølge Reuters.

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data

 Amerikansk gigant i livtag med EU

 Endnu en gigant åbner op for data

 GSK alene i kamp for åbenhed 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier