MedWatch

EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data

De europæiske lægemiddel-myndigheders planer om at offentliggøre data fra medicinalselskabernes kliniske forsøg har umiddelbart lidt et tilbageslag.

Foto: Colourbox

EMA kan ikke offentliggøre data fra de kliniske forsøg, der ligger til grund for godkendelsen af lægemidler lige foreløbig.

Det står klart, efter at EU-domstolen ifølge Dagens Pharma har truffet en midlertidig afgørelse, hvori det dikteres, at data ikke kan offentliggøres, førend domstolen har truffet endelig afgørelse i en sag, som de to lægemiddelfirmaer Abbvie og InterMune har anlagt.

Selskaberne ønsker med retssagen at forhindre, at konkurrende firmaer får mulighed for at udnytte fortrolige forskningsdata. EMA har imidlertid i en pressemeddelelse udtrykt ærgelse over domstolens afgørelse, og myndighederne overvejer, om afgørelsen skal ankes.

 EMA åbner op over for offentliggørelse af kliniske data

 EMA vil offentliggøre ansøgninger 

 Større pres på industri for at lægge data frem

 Endnu en gigant åbner op for data 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier