MedWatch

EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data

De europæiske lægemiddel-myndigheders planer om at offentliggøre data fra medicinalselskabernes kliniske forsøg har umiddelbart lidt et tilbageslag.

Foto: Colourbox

EMA kan ikke offentliggøre data fra de kliniske forsøg, der ligger til grund for godkendelsen af lægemidler lige foreløbig.

Det står klart, efter at EU-domstolen ifølge Dagens Pharma har truffet en midlertidig afgørelse, hvori det dikteres, at data ikke kan offentliggøres, førend domstolen har truffet endelig afgørelse i en sag, som de to lægemiddelfirmaer Abbvie og InterMune har anlagt.

Selskaberne ønsker med retssagen at forhindre, at konkurrende firmaer får mulighed for at udnytte fortrolige forskningsdata. EMA har imidlertid i en pressemeddelelse udtrykt ærgelse over domstolens afgørelse, og myndighederne overvejer, om afgørelsen skal ankes.

 EMA åbner op over for offentliggørelse af kliniske data

 EMA vil offentliggøre ansøgninger 

 Større pres på industri for at lægge data frem

 Endnu en gigant åbner op for data 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier