MedWatch

EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data

De europæiske lægemiddel-myndigheders planer om at offentliggøre data fra medicinalselskabernes kliniske forsøg har umiddelbart lidt et tilbageslag.

Foto: Colourbox

EMA kan ikke offentliggøre data fra de kliniske forsøg, der ligger til grund for godkendelsen af lægemidler lige foreløbig.

Det står klart, efter at EU-domstolen ifølge Dagens Pharma har truffet en midlertidig afgørelse, hvori det dikteres, at data ikke kan offentliggøres, førend domstolen har truffet endelig afgørelse i en sag, som de to lægemiddelfirmaer Abbvie og InterMune har anlagt.

Selskaberne ønsker med retssagen at forhindre, at konkurrende firmaer får mulighed for at udnytte fortrolige forskningsdata. EMA har imidlertid i en pressemeddelelse udtrykt ærgelse over domstolens afgørelse, og myndighederne overvejer, om afgørelsen skal ankes.

 EMA åbner op over for offentliggørelse af kliniske data

 EMA vil offentliggøre ansøgninger 

 Større pres på industri for at lægge data frem

 Endnu en gigant åbner op for data 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier