MedWatch

EMA åbner op over for offentliggørelse af kliniske data

Repræsentanter fra den europæiske lægemiddelmyndighed mener ikke, at data fra kliniske forsøg bør betragtes som kommercielt fortrolige.

I artiklen 'Open clinical trial data for all? A view from regulators', der er offentliggjort i tidsskriftet PLoS Medicine, oplister fem repræsentanter fra agenturet EMA grunde for og imod åben adgang til forsøgsdata. Blandt forfatterne er EMA’s adm. direktør Guido Rasi Senior samt Medical Officer i EMA Hans-Georg Eichler.

Forfatterne er ifølge Dagens Pharma enige om, at data fra kliniske forsøg ikke bør betragtes kommercielt fortrolige, og at åben adgang kan føre til offentlige sundhedsmæssige fordele gennem selvstændig analyse og udvikling af prognosemodeller.

Dog advarer de også om brud på patienternes fortrolighed og udtrykker bekymring for, at analyser af selvstændige grupper ikke altid er ensbetydende med, at det er af høj kvalitet eller er fri for interessekonflikter, hvorfor der bør indføres regler på området.

EMA har tidligere været på banen med større gennemsigtighed: EMA vil offentliggøre ansøgninger

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier