MedWatch

Europæisk lægemiddel-vagthund intensiverer undersøgelser

Formanden for Europas nye myndighed for regulering af lægemidler vil intensivere undersøgelser af eksperimentelle lægemidler og revurdere deres værdi inden for 4 år efter lanceringen. Dermed lægges der fornyet pres på medicinalindustrien.

Foto: DAGØ JAN

Guido Rasi, der blev udnævnt som formand for the European Medicines Agency (EMA) i slutningen af sidste år, siger til Financial Times at han leder efter nye måder at forbedre sikkerheden, de medicinske fordele og værdi i forhold til omkostninger (value for money) på i hele EU gennem mere dybdegående undersøgelser af lægemidler.

”Vi kigger på fordele og risici, og har en pligt til at vurdere omkostningseffektivitet,” siger han. ”Offentlige penge har en indvirkning på den måde, vi vurderer lægemidler på, med større samspil med betalerne. Vi vil arbejde sammen om at levere det samlede billede.”

I kølvandet på en række sager, hvor lægemidler er blevet trukket tilbage fra markedet pga. bekymringer over bivirkninger, siger han, at han vil genanalysere autoriserede lægemidler af ældre dato systematisk for at sikre, at resultaterne viser, at de stadig er sikre at bruge.

Hans ideer, som med garanti vil føre til flere forhindringer og større omkostninger for lægemiddelsvirksomheder, kommer på et tidspunkt, hvor der er øget økonomisk pres på Europæiske sundhedssystemer, og efter en række sikkerhedsbekymringer, som har ført til tilbagetrækning af lægemidler i de seneste år.

Læs historien fra Financial Times her (log-in påkrævet)

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier