MedWatch

EU-Kommissionen vil have medicin hurtigere på markedet

EU-bureaukratiet skal strømlines, så virksomheder kan få hurtigere adgang til markedet med deres lægemidler, lyder det i et nyt forslag fra EU-Kommissionen. Det gælder også for kopimedicin.

Foto: EU-Parlamentet

Der er ingen grund til, at patienterne skal vente for længe på ny medicin. Sådan lyder ræsonnementet i et nyt forslag fra EU-Kommissionen, der skal sikre, at virksomheder kan få deres lægemidler hurtigere på markedet.

Fremover skal tidsforbruget med de nationale beslutninger om at prisfastsætte ny medicin og give tilskud til ny medicin skæres ned, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Vi har brug for hurtigere beslutninger, som kan føre til prisfastsættelse og tilskud, så vi kan opretholde et dynamisk marked for lægemidler, og så vi kan give borgerne bedre adgang til lægemidler,” siger Antonio Tajani, næstformand i EU-Kommissionen med ansvar for erhverv og iværksætteri. 

Markante sundhedsbesparelser

Beslutningerne skal tages inden for 120 dage, når det handler om ny, innovativ medicin, og for kopimedicin må der ikke gå mere end 30 dage – i stedet for de tidligere 180 dage.

”Vores forslag vil føre til markante besparelser på de offentlige sundhedsbudgetter, for eksempel ved at tillade tidligere markedsføringen af generiske produkter. Det skaber også et mere forudsigeligt miljø med større gennemsigtighed for farmaceutiske virksomheder, og derigennem kan man forbedre deres konkurrenceevne,” siger Antonio Tajani.

Kommissionen foreslår også stærke håndhævelsesforanstaltninger, hvis staterne er for langsomme med deres beslutninger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier