MedWatch

EMA vil offentliggøre ansøgninger

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vil åbne op for godkendelsesprocessen af lægemidler ved at offentliggøre ansøgninger om markedsføringstilladelse fra medicinalvirksomheder. Der skal være større åbenhed, lyder det fra agenturet.

Medicinalvirksomheder vil snart kunne finde deres markedsføringsansøgninger offentligt tilgængeligt, er meldingen fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

Agenturet vil offentliggøre de internationale ikke-patentbeskyttede navne (INN) samt de terapeutiske områder for alle nye innovative lægemidler, som den videnskabelige komité for lægemidler (CHMP) er i gang med at evaluere. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Agenturet vil kun offentliggøre oplysninger for lægemidler, hvis ansøgninger er blevet valideret. For generiske og biosimilære lægemidler vil EMA ligeledes offentliggøre oplysninger vedrørende INN og de terapeutiske områder.

"Initiativet er en del af tiltaget mod en større gennemsigtighed i agenturets og andre europæiske regulatoriske myndigheders arbejde," skriver EMA.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier