GSK alene i kamp for åbenhed

Medicinalgiganten GlaxoSmithKline har flere gange meldt ud, at man er tilhænger af større åbenhed og gennemskuelighed af data fra kliniske forsøg. Og nu giver virksomheden sin støtte til en ny kampagne ved navn AllTrials, som har netop dette formål for øje.

GSK flager endnu engang sin dedikation til gennemskueligheden af kliniske forsøg ved at annoncere sin støtte til AllTrial-kampagnen. Således skriver medicinalvirksomheden selv i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

GSK henviser til, at man allerede offentliggør en stor mængde information omkring sine kliniske studier på en åben internetside, som nu indeholder data på omkring 5.000 kliniske forsøg og har 11.000 besøgende hver måned.

Åbenhedsplan

I oktober sidste år løftede GSK sløret for en ny åbenhedsplan, som i al sin enkelthed gik ud på at give uafhængige forskere adgang til virksomhedens forskningsdata.

Dengang sagde Dr. Patrick Vallance, som er præsident for medicinsk F&U i GSK, til den amerikanske avis New York Times:

”Jeg tror, vi har fået øjnene op for, at man lærer ligeså meget om medicinen, efter den er lanceret, som man vidste før.”

AllTrials-kampagnen kæmper for registrering af kliniske studier of offentliggørelsen af kliniske data og kliniske rapporter for at fremme en større videnskabelig forståelse, hedder det i pressemeddelelsen, hvor Patrick Vallance udtaler:

”Vi nærer et ønske om gennemskuelighed af vores kliniske forskningsdata for at fremme videnskabelig forståelse og oplyse medicinske beslutninger.”

Økonomiske overvejelser

Om virksomhedens skridt mod større åbenhed udelukkende skyldes et ønske om gennemskuelighed i det kliniske miljø, eller der også ligger økonomiske overvejelser bag, skal stå hen i det uvisse.

Ikke desto mindre skriver FierceBiotech at medicinalgiganten sidste år brugte mere end 3 mia. dollar på at indgå forlig i sager om mangelfuld eller misvisende informationer i forbindelse med selskabets lægemidler.

Men FierceBiotech fastslår dog også, at GlaxoSmithKline står stort set alene i kampen for større tilgængelighed og åbenhed for klinisk forskning, og at ingen andre store medicinalvirksomheder har meldt sig på banen i det henseende.

 Skal alle data frem om medicinalindustriens forsøg?

 Anerkendt tidsskrift prikker til industrien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også