MedWatch

GSK håber, at klinisk åbenhed kan brede sig

GlaxoSmithKline har implementeret et system, som skal sikre større åbenhed om selskabets kliniske data, og man håber, at andre store aktører vil følge koncernens eksempel.

GlaxoSmithKline har lanceret et nyt online system, hvorigennem forskere kan bede om adgang til data fra forsøg med virksomhedens godkendte lægemidler.

Til trods for en stor modvilje i industrien er GSK gået med til at give adgang til kliniske data for forskere, som vil offentliggøre resultaterne. Og det sætter skub i en udvikling i industrien mod større offentlig åbenhed omkring kliniske forsøg.

Og GSK er helt tydeligt interesserede i, at flere virksomheder følger deres eksempel, efter at Roche er begyndt at implementere en lignende model. Ideelt set kan man med tiden oprette en uafhængig gruppe, som skal styre adgangen til kliniske data for alle i industrien, mener selskabet.

”Vi er den første koncern, som udvikler et system rettet mod at dele detaljerede kliniske oplysninger på denne måde,” siger Patrick Vallance, forskningsdirektør i GSK og tilføjer:

”Nu vil vi gerne se dette initiativ blive til en bredere uafhængig model, som sammenbringer data fra flere forskellige koncerner. Vi er opsatte på, at det sker, og vi håber, at sådan et system kan implementeres af en tredjepart i den offentlige eller velgørende sektor så hurtigt som muligt.”

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data 

 Større pres på industri for at lægge data frem 

 Endnu en gigant åbner op for data 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier