MedWatch

GSK håber, at klinisk åbenhed kan brede sig

GlaxoSmithKline har implementeret et system, som skal sikre større åbenhed om selskabets kliniske data, og man håber, at andre store aktører vil følge koncernens eksempel.

GlaxoSmithKline har lanceret et nyt online system, hvorigennem forskere kan bede om adgang til data fra forsøg med virksomhedens godkendte lægemidler.

Til trods for en stor modvilje i industrien er GSK gået med til at give adgang til kliniske data for forskere, som vil offentliggøre resultaterne. Og det sætter skub i en udvikling i industrien mod større offentlig åbenhed omkring kliniske forsøg.

Og GSK er helt tydeligt interesserede i, at flere virksomheder følger deres eksempel, efter at Roche er begyndt at implementere en lignende model. Ideelt set kan man med tiden oprette en uafhængig gruppe, som skal styre adgangen til kliniske data for alle i industrien, mener selskabet.

”Vi er den første koncern, som udvikler et system rettet mod at dele detaljerede kliniske oplysninger på denne måde,” siger Patrick Vallance, forskningsdirektør i GSK og tilføjer:

”Nu vil vi gerne se dette initiativ blive til en bredere uafhængig model, som sammenbringer data fra flere forskellige koncerner. Vi er opsatte på, at det sker, og vi håber, at sådan et system kan implementeres af en tredjepart i den offentlige eller velgørende sektor så hurtigt som muligt.”

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data 

 Større pres på industri for at lægge data frem 

 Endnu en gigant åbner op for data 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier