GSK håber, at klinisk åbenhed kan brede sig

GlaxoSmithKline har implementeret et system, som skal sikre større åbenhed om selskabets kliniske data, og man håber, at andre store aktører vil følge koncernens eksempel.
oversat af Martin Havtorn Petersen

GlaxoSmithKline har lanceret et nyt online system, hvorigennem forskere kan bede om adgang til data fra forsøg med virksomhedens godkendte lægemidler.

Til trods for en stor modvilje i industrien er GSK gået med til at give adgang til kliniske data for forskere, som vil offentliggøre resultaterne. Og det sætter skub i en udvikling i industrien mod større offentlig åbenhed omkring kliniske forsøg.

Og GSK er helt tydeligt interesserede i, at flere virksomheder følger deres eksempel, efter at Roche er begyndt at implementere en lignende model. Ideelt set kan man med tiden oprette en uafhængig gruppe, som skal styre adgangen til kliniske data for alle i industrien, mener selskabet.

”Vi er den første koncern, som udvikler et system rettet mod at dele detaljerede kliniske oplysninger på denne måde,” siger Patrick Vallance, forskningsdirektør i GSK og tilføjer:

”Nu vil vi gerne se dette initiativ blive til en bredere uafhængig model, som sammenbringer data fra flere forskellige koncerner. Vi er opsatte på, at det sker, og vi håber, at sådan et system kan implementeres af en tredjepart i den offentlige eller velgørende sektor så hurtigt som muligt.”

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data 

 Større pres på industri for at lægge data frem 

 Endnu en gigant åbner op for data 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også