MedWatch

Utilfreds aktionær går i kødet på adm. direktør

En storaktionær i selskabet Vivus har tidligere på ugen udtrykt stor utilfredshed med selskabets ledelse, og nu går man direkte efter at få afsat den adm. direktør.

Foto: colourbox.com

Amerikanske Vivus er kommet under heftig beskydning fra en af selskabets egne aktionærer, First Manhattan Co. (FMC), som tidligere på ugen annoncerede, at man ville opstille seks personer til bestyrelsen for at fremtvinge ændringer i selskabet.

Læs også: Vivus i krig med storaktionær

Og nu har investeringsselskabet, som ejer små 10 pct. af aktierne i medicinalselskabet, så offentliggjort en mere detaljeret plan for de ændringer, som man godt kunne tænke sig at se i Vivus.

Det indebærer bl.a. at finde en passende partner til fedmemedicinen Qsymia - som har skuffet fælt, siden den blev lanceret i 2012 - at få styr på de eskalerende omkostninger i selskabet, at få styr på den kommercielle strategi i USA – herunder en optimering af strategien for medicintilskud – og ikke mindst at lancere en mere ”euro-centrisk” tilgang, så man langt om længe kan sikre Qsymia godkendelse i EU.

Læs også: Fedmemiddel afvist for anden gang

Manglende erfaring og dømmekraft

Men den vigtigste og mest presserende ændring er ifølge FMC at få indsat en ny ledelse i selskabet. Investeringsselskabet ser nemlig den nuværende ledelse, og ikke mindst den adm. direktør Leland F. Wilson, som roden til alle de ovenstående problemer.

Vivus blev grundlagt i 1991 af Dr. Virgil Place, og Leland F. Wilson har været ombord siden starten som såkaldt Founding President & CEO, men investeringsselskabet mener ikke længere, at han er den rette mand til jobbet.

”FMC mener, at Vivus’ CEO har demonstreret en mangel på ekspertise og erfaring, som er kritisk for en vellykket kommercialisering af Qsymia,” skriver FMC i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Uafhængige bestyrelser skal sikre en overgang fra en grundlægger/CEO til erfarne ledere, når man har kommercielle produkter. Vi mener, at direktørens mangel på erfaring og dømmekraft er tydelig.”

First Mahattan Co. oplyser også, at man allerede fører ”fremskredne samtaler” med adskillige ledere angående direktørstillingen i Vivus.

Samtlige Vivus’ aktionærer skal tage stilling til First Mahattans nominerede til bestyrelsen ved selskabets årsmøde for aktionærer den 15. juli.

 Vivus i krig med storaktionær

 Skuffelserne fortsætter for fedmemedicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier