MedWatch

Skuffelserne fortsætter for fedmemedicin

Det første fedmemiddel lanceret i USA i 13 år har mere end vanskeligt ved at leve op til forventningerne. Tal fra årets første kvartal skuffer.

Foto: Colourbox

Salgstallene for fedmemidlet Qsymia fra amerikanske Vivus fortsætter med at skuffe.

I fjerde kvartal af 2012 lå omsætningen omkring 50 pct. lavere end, hvad analytikerne i gennemsnit havde forventet, og nu er tallene fra første kvartal af 2013 så tikket ind.

Og det er ikke gode nyheder. For selv om omsætningen steg fra 2 mio. dollar i kvartalet før til nu 4,1 mio. dollar, så var det alligevel mindre, end de 5,1 mio. dollar, som analytikerne i snit ifølge Reuters havde forventet.

Et begrænset distributionsprogram, som gør at medicinen kun kan distribueres gennem certificerede apoteker, og store omkostninger som følge af, at patienter kun i begrænset omfang kan opnå tilskud til medicinen, ligger ifølge Vivus til grund for Qsymias startvanskeligheder.

Selskabet havde i kvartalet et underskud på 53,6 mio. dollar.

 Ny slanke-app skal redde skuffende Qsymia-lancering

 Fedmemedicin skuffer på ny

 Fedmemiddel afvist for anden gang 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier