MedWatch

Positive resultater for æggestokkræftmiddel

En lægemiddelkandidat fra amerikanske Amgen til behandling af æggestokkræft har vist positive takter i et klinisk fase 3-forsøg.

Foto: Colourbox

Amerikanske Amgen har netop afsluttet det kliniske fase 3-studie TRINOVA-1 med lægemiddelskandidaten trebananib, og resultaterne er overvejende positive, afslører selskabet i en pressemeddelelse.

I studiet undersøgte man lægemiddelskandidaten i kombination med kemoterapi-medicinen paclitaxel i patienter med kræft i æggestokkene og sammenlignede denne gruppe med patienter, som modtog kemoterapien samt et placebomiddel.

Trebananib opfyldte det primære end-point, da lægemidlet var i stand til at forbedre den såkaldte progressionsfri overlevelse (PFS) af patienterne med 34 pct. i forhold til placebo-gruppen.

Det oplyses samtidig, at data for det sekundære end-point af undersøgelsen, samlet overlevelse (OS), forventes at foreligge i 2014, men også her ser de midlertidige observationer lovende ud.

Amgens forsknings- og udviklingsdirektør, Sean E. Harper, forklarer, at ”TRINOVA-1 studiet er det første af tre forsøg, som skal evaluere sikkerheden og effekten af trebananib i patienter med æggestokkræft.”

I forhold til sikkerheden af lægemiddelkandidaten oplyser virksomheden, at 20 pct. af de patienter, som modtog trebananib forlod studiet før tid pga. bivirkinger, mens den andel var 7 pct. for placebo-gruppen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier