MedWatch

Amgens omsætning skuffer for første gang i tre år

Verdens største biotekvirksomhed melder om en meget begrænset fremgang i omsætningen, som dermed ligger under analytikernes forventninger for første gang i tre år. Det skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Verdens største biotekvirksomhed, Amgen Inc., registrerede et fald i aktieværdien efter at have offentliggjort ny salgstal, som ikke kunne leve op til analytikernes estimater.

Nettoindkomsten voksede med 21 pct. til 1,4 mia. dollar, eller 1,88 dollar per aktie, fra 1,18 mia. dollar, eller 1,48 dollar per aktie, året før, oplyser det amerikanske firma i en pressemeddelelse. Indtjeningen på 1,96 dollar per aktie overgik gennemsnitlige analytikerestimater indsamlet af Bloomberg med 12 cent.

Omsætningen steg med 5 pct. til 4,24 mia. dollar, noget under de 4,37 mia. dollar som analytikerne forudså. Det er første gang i de sidste 11 kvartalsregnskaber, at virksomheden ikke har levet op til forventningerne, ifølge Bloomberg.

Amgens aktie faldt med 6,2 pct. til 105,75 dollar på børsen i New York efter resultaterne blev offentliggjort i går. Aktiedykket skete under såkaldt extended trading, der dækker over aktiehandel efter børsens lukketid.

”Det er et negativt kvartal. Det helt store spørgsmål er deres salgstal – det var en ret bredt baseret skuffelse,” siger Judson Clark, en analytiker fra Edward Jones & Co., i et interview.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier