Amgens omsætning skuffer for første gang i tre år

Verdens største biotekvirksomhed melder om en meget begrænset fremgang i omsætningen, som dermed ligger under analytikernes forventninger for første gang i tre år. Det skriver Bloomberg.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
oversat af Martin Havtorn Petersen

Verdens største biotekvirksomhed, Amgen Inc., registrerede et fald i aktieværdien efter at have offentliggjort ny salgstal, som ikke kunne leve op til analytikernes estimater.

Nettoindkomsten voksede med 21 pct. til 1,4 mia. dollar, eller 1,88 dollar per aktie, fra 1,18 mia. dollar, eller 1,48 dollar per aktie, året før, oplyser det amerikanske firma i en pressemeddelelse. Indtjeningen på 1,96 dollar per aktie overgik gennemsnitlige analytikerestimater indsamlet af Bloomberg med 12 cent.

Omsætningen steg med 5 pct. til 4,24 mia. dollar, noget under de 4,37 mia. dollar som analytikerne forudså. Det er første gang i de sidste 11 kvartalsregnskaber, at virksomheden ikke har levet op til forventningerne, ifølge Bloomberg.

Amgens aktie faldt med 6,2 pct. til 105,75 dollar på børsen i New York efter resultaterne blev offentliggjort i går. Aktiedykket skete under såkaldt extended trading, der dækker over aktiehandel efter børsens lukketid.

”Det er et negativt kvartal. Det helt store spørgsmål er deres salgstal – det var en ret bredt baseret skuffelse,” siger Judson Clark, en analytiker fra Edward Jones & Co., i et interview.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også