MedWatch

Ny type kræftlægemiddel kan føre til et rekordstort marked

Der er store forventninger til såkaldt immunterapi inden for kræftbehandlingen, skriver Reuters. En analytiker siger til nyhedskilden, at markedet for lægemiddeltypen kan vokse til 35 mia. dollar årligt over de næste 10 år.

Foto: Colourbox

Såkaldte immunterapier kan meget vel gå hen og blive den næste store ting inden for kræftbehandling i fremtiden og udvikle sig til et rekordstort marked. Det skriver Reuters, som har talt med en markedsanalytiker om lægemiddelområdet.

”Vi tror på, at dette marked vil generere salg på op mod 35 mia. dollar årligt over de næste 10 år og blive brugt på en eller anden måde i behandlingen af op mod 60 pct. af alle kræftsygdomme,” siger Andrew Baum fra den amerikanske bank Citigroup til nyhedskilden.

Bankens estimater ligger dog noget højere end konsensus, men hvis de holder stik, kan markedet for disse lægemidler blive det største overhovedet.

Immunterapier virker i bund og grund ved at gøre brug af kroppens eget immunsystem til at bekæmpe kræftpatienternes tumorer.

Ifølge Reuters er det virksomhederne Bristol-Myers Squibb og Roche, der har førertrøjen på i forhold til dette marked, men også andre store aktører som GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Novartis, Merck og Amgen gør sig gældende.

BMS og Roche vil præsentere kliniske data for deres respektive lægemiddelskandidater på området ved den vigtige ASCO-konference (American Society of Clinical Oncology) i Chicago i starten af juni.

Link til historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier