MedWatch

Merck åben for diskussion af Januvias bivirkninger

En af Novo Nordisks konkurrenter åbner nu op for muligheden for, at uafhængige eksperter kan gennemgå sikkerhedsdata i en sag, som også Novo Nordisk er involveret i.

Merck er åben over for den amerikanske diabetesforenings, ADA's, ønske om, at uafhængige eksperter gennemgår sikkerhedsdata for selskabets storsælgende diabetespille Januvia. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Merck deltager ligesom Novo Nordisk onsdag og torsdag i en workshop, der skal belyse et voksende antal tilfælde af kræft i bugspytkirtelen blandt amerikanere.

Her vil det blandt andet blive diskuteret, om inkretinlægemidler som Mercks Januvia og Novo Nordisks GLP-1 analog Victoza øger risikoen for bugspytkirtelbetændelse og bugspytkirtelkræft, eller om det er andre forhold, der gør sig gældende. Blandt andet er risikoen øget med forekomsten af diabetes.

Mercks egen gennemgang af data giver ikke selskabet anledning til bekymringer vedrørende bivirkninger.

Novo Nordisk fremlægger også data for Victoza på workshoppen.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier