Eksperter ser mildere på Glaxos diabetespille

Britiske GSK kan muligvis se frem til, at restriktionerne på selskabets omstridt diabetespille bliver lempet.
Af Ritzau Finans

Restriktionerne på brugen og udskrivningen af recepter på GlaxoSmithKlines tidligere så storsælgende diabetespille Avandia bør lempes. Det vurderede flertallet af et uafhængigt ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse torsdag, efter at have set nærmere på data for de potentielle hjerte-kar-risici forbundet med brugen af midlet, skriver Bloomberg News.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse behøver ikke at følge indstillingen. Avandia var verdens bedst sælgende diabetespille frem til 2007, hvor det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine offentliggjorde en analyse af en række mindre studier, der viste, at brug af Avandia var forbundet med 43 pct. større risiko for hjerte-kar-lidelser.

13 stemte for

Midlet er efterfølgende trukket af markedet i Europa, og i USA er omsætningen dykket fra 3 mia. dollar til mindre end 10 mio. dollar sidste år. Hullet efter Avandia er blandt andet blevet fyldt ud af de såkaldte DPP-4-hæmmere, der tæller Mercks storsælgende diabetespille Januvia.

Et studie gennemført af GlaxoSmithKline indikerer dog, at pillen ikke er forbundet med øgede hjerte-kar-risici, hvilket har fået eksperterne på andre tanker. 13 eksperter stemte for at lempe restriktionerne for brugen, syv eksperter stemte for helt at fjerne dem, mens fem mente, at de bør fastholdes. En enkelt ekspert mente, at Avandia bør tages af markedet.

GlaxoSmithKlines patent på Avandia udløb i 2011, skriver Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også