Diabetesmiddel står til revurdering i USA

FDA vil revurdere et diabetesmiddel, som ellers stort set er blevet fjernet fra det amerikanske marked efter medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og dødsfald i 2010.
Foto: colourbox
Foto: colourbox

I juni mødes et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for at revurdere sikkerhedsdata fra lægemidlet Avandia. Det skriver Reuters.

Lægemidlet, som er udviklet af GlaxoSmithKline til behandling af diabetes, blev påført strenge restriktioner i september 2010, da medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og sågar dødsfald. FDA sagde dengang, at midlet kun skulle være tilgængeligt for patienter, som ikke kunne kontrollere sygdommen med andre lægemidler.

Siden er Avandia stort set blevet fjernet fra markedet, og ifølge GSK bruges det nu kun af omkring 3.300 patienter i USA.

En talskvinde for GSK forklarer til Reuters, at medicinalvirksomheden ikke har haft noget at gøre med FDA’s beslutning om at revurdere diabeteslægemidlet.

Sagen om Avandia var med til at skærpe FDA's fokus på hjertekarproblemer ved diabetesmedicin, og det ramte i februar Novo Nordisk, da FDA afviste at godkende Novo Nordisks nye insulin Tresiba.

 FDA dumper Tresiba og Ryzodeg

 Kan man tage kliniske undersøgelser for gode varer?

 ”Vi er sat tilbage, det må vi erkende” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også