MedWatch

Diabetesmiddel står til revurdering i USA

FDA vil revurdere et diabetesmiddel, som ellers stort set er blevet fjernet fra det amerikanske marked efter medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og dødsfald i 2010.

Foto: colourbox

I juni mødes et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for at revurdere sikkerhedsdata fra lægemidlet Avandia. Det skriver Reuters.

Lægemidlet, som er udviklet af GlaxoSmithKline til behandling af diabetes, blev påført strenge restriktioner i september 2010, da medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og sågar dødsfald. FDA sagde dengang, at midlet kun skulle være tilgængeligt for patienter, som ikke kunne kontrollere sygdommen med andre lægemidler.

Siden er Avandia stort set blevet fjernet fra markedet, og ifølge GSK bruges det nu kun af omkring 3.300 patienter i USA.

En talskvinde for GSK forklarer til Reuters, at medicinalvirksomheden ikke har haft noget at gøre med FDA’s beslutning om at revurdere diabeteslægemidlet.

Sagen om Avandia var med til at skærpe FDA's fokus på hjertekarproblemer ved diabetesmedicin, og det ramte i februar Novo Nordisk, da FDA afviste at godkende Novo Nordisks nye insulin Tresiba.

 FDA dumper Tresiba og Ryzodeg

 Kan man tage kliniske undersøgelser for gode varer?

 ”Vi er sat tilbage, det må vi erkende” 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier