MedWatch

Diabetesmiddel står til revurdering i USA

FDA vil revurdere et diabetesmiddel, som ellers stort set er blevet fjernet fra det amerikanske marked efter medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og dødsfald i 2010.

Foto: colourbox

I juni mødes et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for at revurdere sikkerhedsdata fra lægemidlet Avandia. Det skriver Reuters.

Lægemidlet, som er udviklet af GlaxoSmithKline til behandling af diabetes, blev påført strenge restriktioner i september 2010, da medicinen blev kædet sammen med hjerteproblemer og sågar dødsfald. FDA sagde dengang, at midlet kun skulle være tilgængeligt for patienter, som ikke kunne kontrollere sygdommen med andre lægemidler.

Siden er Avandia stort set blevet fjernet fra markedet, og ifølge GSK bruges det nu kun af omkring 3.300 patienter i USA.

En talskvinde for GSK forklarer til Reuters, at medicinalvirksomheden ikke har haft noget at gøre med FDA’s beslutning om at revurdere diabeteslægemidlet.

Sagen om Avandia var med til at skærpe FDA's fokus på hjertekarproblemer ved diabetesmedicin, og det ramte i februar Novo Nordisk, da FDA afviste at godkende Novo Nordisks nye insulin Tresiba.

 FDA dumper Tresiba og Ryzodeg

 Kan man tage kliniske undersøgelser for gode varer?

 ”Vi er sat tilbage, det må vi erkende” 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier