MedWatch

Her er de studerendes foretrukne arbejdsplads

Det er i særdeleshed blandt de naturvidenskabelige studerende, at life science er populært i Danmark. Ellers er det faktisk småt med ønsket om at arbejde i branchen blandt de danske studerende.

Foto: Tao Lytzen -CBS/PR

Novo Nordisk er en ønsket arbejdsplads blandt mange danske studerende.

Det viser undersøgelsen Denmarks Ideal Employers 2012, som er lavet af Universum blandt 6384 universitetsstuderende.

Her ligger den danske diabetesgigant på en førsteplads blandt danske naturvidenskab- og ingeniørstuderende, mens man ligger på en andenplads over foretrukne arbejdspladser hos de studerende på det økonomi- og erhversrettede uddannelser, og nummer 6 hos de it-studerende.

Få aktører

Ser man bort fra Novo Nordisk er der dog ikke den samme trang til at arbejde i life science. Således er der ikke andre branche-aktører end Novo Nordisk på listen over foretrukne arbejdspladser blandt it-studerende, og hos de studerende på det økonomi- og erhversrettede uddannelser skal man ned på en 24. plads, før man finder en life science-virksomhed - Novozymes - hvorefter Coloplast og Lundbeck følger på en hhv. 45. og 53. plads.

Blandt danske naturvidenskab- og ingeniørstuderende er der dog en større lyst til at arbejde inden for life science, hvilket kan ses af nedenstående liste, hvor Novo Nordisk som sagt, og ligesom sidste år, ligger øverst.

1. Novo Nordisk

5. Novozymes

9. Lundbeck

22. Leo Pharma

26. Statens Serum Institut

44. Coloplast

49. Oticon

51. NNE Pharmaplan

52. Ferring Pharmaceuticals

58. Bayer

65. Radiometer Medical

67. Nycomed

72. Biogen Idec

77. Genmab

81. GN Store Nord

86. CMC Biologics

89. ALK

I en pressemeddelelse pointerer Jesper Dansholm, der er dansk landechef for Universum, at især de danske ingeniørstuderende vægter det at arbejde for en større sag højt i forhold til valget af arbejdsplads.

"Flere af de virksomheder, som opnår de højeste placeringer i undersøgelsen, har et moderne og miljøvenligt image, og vi kan se, at det er noget, der tiltrækker de studerende mere, end det er tilfældet i andre lande.

 Medicon Valley-dir: Vi mangler talentstrategi

 Første kuld kandidater i ny farma-uddannelse færdige

 Studerende i naturvidenskab vælger Novo

 Ny CBS-uddannelse skal øge antallet af biotek-iværksættere 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier