Første kuld kandidater i ny farma-uddannelse færdige

En ny uddannelse på DTU har avlet sine første kandidater, der igennem studieforløbet har opnået en bred viden om lægemiddeludvikling. En anden ny, industrirettet uddannelse får revet de færdiguddannede væk.
Foto: BMS / PR
Foto: BMS / PR

De første studerende med den to-årige kandidatuddannelse i farmateknologi fra DTU Veterinærinstituttet står nu med dugfriske kandidateksamener i hænderne.

Kandidaterne kan nu tage konkurrencen op med de øvrige lægemiddelfaglige uddannelser, når det gælder om at søge job.

”Farmateknologerne har den fordel, at vi ser det store billede - sammenhængen og helheden - i lægemiddeludviklingen. Vi har fået en bred viden, der involverer hele forløbet fra forskningen, over udviklingen, produktionen og til de kliniske aspekter,” siger Denise Neumann, som lige har afleveret sit kandidatspeciale, til Pharma.

Andre udfordringer

Som forsker kan man hurtigt sidde i sin egen boble og glæde sig over, at noget kan lade sig gøre i laboratoriet, peger hun på. 

”Men i udviklingsafdelingen og produktionen er det jo nogle helt andre og nye udfordringer, man møder.”

På den nye ålborgensiske uddannelse MedIS, Medicin med Industriel Specialisering, var 75 procent af den første årgang i arbejde efter tre måneder ifølge en Pharma. MedWatch har tidligere skrevet om netop denne uddannelse.

Bred uddannelse

Om de nyuddannede farmakologer bliver revet væk, vides endnu ikke.

Farmakologi-uddannelsen har fokus på discovery, udvikling og produktion af lægemidler i den moderne farmaindustri, herunder biofarma. De studerende vil i uddannelsens specialedel komme til at arbejde med "Real Life Cases" leveret af en række lægemiddel- og medicinalvirksomheder.

Uddannelsen er tværvidenskabeligt opbygget og kombinerer kompetencer inden for kemi, biologi, nano-og bioteknologi med viden om udvikling af nye innovative produkter inden for lægemiddel-og sundhedsindustrien.

Binder folk sammen

Lægemiddeludviklingsprocessen - fra sygdomstarget til færdigt lægemiddel - er en meget lang proces, og skal den lykkes, er der mange forskellige ting og processer, som skal foregå parallelt med hinanden.

”Jeg synes, at det kunne være spændende at være med til netop at binde tingene bedre sammen. Det mener jeg, at vores uddannelse er ideel til. Det er en bred uddannelse, ikke så specialiseret, men vi kan tale med alle, der er involveret i lægemiddeludviklingsprocessen og på den måde få kommunikationen mellem eksperterne til at køre,« siger Kristoffer Laumann, der også lige har afleveret sit speciale i farmakologi.

Centerleder: Mindre sundhedsfirmaer overser nyuddannede 

Her de mest efterspurgte biotekuddannelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også