MedWatch

Her er de mest efterspurgte biotekuddannelser

Besidder du biotek-kompetencer, der forventes at blive de mest ombejlede over det næste årti? Magasinet GEN har analyseret sig frem til en top ti af stillinger, som industrien kommer til at efterspørge evnerne til.

Foto: Jyllands-Posten

Nogle nyuddannede inden for biotekområdet bliver mere populære i industrien end andre over de næste ti år. Spørgsmålet er bare hvilke uddannelser, det gælder.

Det amerikanske onlinesite og magasin GEN, Genetic Engineering & Biotechnology News, har ved hjælp af tal fra den amerikanske arbejdsmarkedsstatistik og en rapport fra analyseinstituttet BioPlan Associates fundet frem til de kompetencer, der forventes at blive mest ombejlede.

Medical scientists: Specialiserer sig i at forske i biologiske systemer for at forstå og behandle sygdomme.

Biological technicians: Hjælper biologiske og medicinske forskere med at udføre forsøg og forskning, fx ved at forberede prøver i laboratoriet eller rengøre udstyr inden brug.

Medical and clinical lab technologists and technicians: Er niveauet over biological technicians og arbejder oftest i laboratorier med tests af eksempelvis blodprøver, vævsprøver eller andet, som skal analyseres.

Biochemists and biophysicists: Designer og udfører komplekse forsøg med eksempelvis proteiner eller DNA. Tester ofte allerede udviklede lægemidlers virkninger på det biologiske system.

Biomedical engineers: Designer og konstruerer medicinske systemer og medicinsk udstyr som for eksempel kunstige organer eller MR-skannere.

Microbiologists: Fokuserer primært på at klassificere og undersøge funktioner ved mikroorganismer i mennesker, planter m.v.

Epidemiologists: Samler data for at forsøge at forstå årsagerne til sygdomme, styrke problemer med folkesundheden og forebygge fremtidige problemer.

R&D and process development scientists: Er ansvarlige for fremstillingsprocesserne, der foregår i laboratorierne. Superviserer laboratorieteknikere.

Regulatory QA/QC biomanufacturing specialists: Sørger for, at alt er i orden og sikkerheden i top, når et projekt bliver sat i gang og udføres. Det inkluderer registreringsprocesser, fremstilling, dataindsamling og sikkerhed.

Bioproduction operators: Ansvarlige for fremstilling, pakning og shipping af produkter, der bliver produceret af firmaet.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier