MedWatch

Medicon Valley-dir: Vi mangler talentstrategi

Direktøren for Medicon Valley Alliance mener, at vi herhjemme skal være bedre til at pleje talentmassen, hvis vi skal lykkes i life science-branchen.

Foto: Medicon Valley Alliance/PR - Stig Jørgensen

Der skal skabes bedre vilkår for både udenlandske og danske talenter, hvis Danmark skal fortsætte den succes, som Genmab og senest Symphogen har oplevet.

Det skriver adm. direktør for Medicon Valley Alliance Stig Jørgensen i en klumme i Berlingske.

"Fælles for selskaberne i Medicon Valley Alliance er, at de er kritisk afhængige af tilstedeværelsen af talent. Da Øresundsbroen blev åbnet i 2000, gjorde den det muligt at udnytte en meget større talentmasse. I dag arbejder der for eksempel flere tusinde svenskere i danske medicinalselskaber og flere kommer til."

"Hvis en region som Medicon Valley skal være attraktiv for nogle af verdens kvikkeste hoveder, er der en række ting, vi skal forbedre: Personskatterne skal sænkes, de nytilkomne skal føle sig velkomne med gode boliger, smidig papirgang ved immigrationen, adgang til gode internationale skoler, bistand til at skaffe ægtefælle et godt job og ikke mindst en holdning hos os andre til at integrere de nye talenter i vores egne sociale netværk."

Men også i forhold til egne talenter, skal vi forbedre os, mener Stig Jørgensen. Det gælder blandt andet på de danske universiteter som skal kunne måle sig med de bedste i verden og pleje talentmassen blandt de studerende.

"...med fokus på kvalitet frem for kvantitet."

Stig Jørgensen kalder regeringens talentstrategi et lille skridt i den rigtige retning, men ifølge ham, kræver det mere, hvis vi skal fastholde de mange job i industrien i Danmark.

 Direktør: Dansk klinisk forskning halter bagud

 Morgendagens globale vindere

 Nyuddannede ph.d.’ere direkte i job

 Kommuner vil investere massivt i velfærdsteknologi 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier