Genmab vil udvide Arzerra

Nye, positive data fra et fase 3-studie med Genmab-midlet Arzerra mod leukæmi vil resultere i nye behandlingsmuligheder for midlet, der allerede kaster millioner af sig i royalties til selskabet.
Foto: Genmab/PR
Foto: Genmab/PR

Danske Genmab og den britiske samarbejdspartner GSK offentliggjorde onsdag aften positive top-line resultater fra et fase 3-studie for midlet Arzerra.

"Genmab og GlaxoSmithKline plc (GSK) offentliggjorde i dag, at selskabernes fase 3-studie med Arzerra (ofatumumab) i kombination med chlorambucil over for chlorambucil alene til behandling af patienter med tidligere ubehandlet kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) opfyldte det primære endpoint, som var progressionsfri overlevelse," skriver selskaberne således i meddelelsen.

Kronisk lymfatisk leukæmi er en kræftsygdom, der opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Sygdommen rammer udviklingen af hvide blodceller, og man kender ikke årsagen til den, ligesom der ikke er nogen helbredende behandling.

Yderligere behandlingsmulighed

Der var i alt 447 patienter i studiet, hvor der blev observeret en forbedring på 9,3 måneder i den tid, som gik, inden patienten oplevede en forværring af sygdommen.

“Vi er glade for de positive resultater fra dette studie, som vi mener potentielt kan føre til at ofatumumab plus chlorambucil bliver en yderligere behandlingsmulighed for patienter med CLL. Vi ser frem til at indsende resultaterne fra studiet, herunder de sekundære endpoints, til den internationale workshop om CLL (iwCLL) i Køln, Tyskland til september.” udtaler Jan van de Winkel, ph.d., CEO hos Genmab.

Det skal dog nævnes, at konkurrerenten Roche i et fase 3-studie for nylig kunne melde om en forbedring på 12,1 måneder for selskabets CLL-middel obinutuzumab.

Indsender ansøgning

I forhold til bivirkninger er meddelelsen fra GSK og Genmab, at der ikke var nogen uventede af slagsen. De hyppigst forekommende var neutrepeni, anæmi, lungebetændelse og feber.

De positive resultater medfører indsendelse af ansøgninger til bl.a. EU og USA.

"Da formålet med behandling af CLL, især i førstelinjebehandling, er at maksimere progressionsfri overlevelse samtidig med at bivirkningerne mindskes, er vi derfor glade for disse lovende resultater. Vi planlægger indsendelser til de regulatoriske myndigheder i EU, USA og andre lande i de kommende måneder,” udtaler dr. Kathy Rouan, Vice President BioPharmaceutical Development, GlaxoSmithKline.

Alene i første kvartal i år kastede Genmabs aftale med GSK i forhold til Arzerra 36 mio. kr. af sig.

 Opmuntrende data fra Genmab-studie

 Stigende Arzerra-salg giver millioner til Genmab

 Genmab indgår milliardaftale med gigant

 Positive resultater for Genmab-konkurrent 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også