Opmuntrende data fra Genmab-studie

Genmab har offentliggjort data fra et fase 2-studie af selskabets antistof Ofatumumab til behandling af kronisk eller tilbagevendende lymfatisk leukæmi i kombination med Bendamustin, der er en almindelig form for kemoterapi.
Den samlede responsrate var 95 pct., og den komplette responsrate var 43 pct. hos patienter med tidligere ubehandlet kronisk lymfatisk leukæmi. For patienter med tilbagevendende lymfatisk leukæmi var den samlede responsrate 74 pct. og den komplette responsrate 11 pct.
Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelelse.
Venter flere data
87 pct. af patienterne gennemførte hele behandlingsforløbet, og Genmab konkluderer, at behandlingen var veltolereret.
Genmabs topchef, Jan van de Winkel, kalder studiets data for opløftende.
"Dette er blot det første sæt af de væsentlige data, som vi forventer at rapportere for ofatumumab i løbet af de kommende 15 måneder. Data fra fem pivotalstudier forventes i løbet af denne periode, herunder resultater fra et fase 3-studie med Ofatumumab som førstelinjebehandling af CLL i første halvår 2013," udtaler han i meddelelsen.
Kronisk lymfatisk leukæmi er en kræftsygdom, der opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Sygdommen rammer udviklingen af hvide blodceller, og man kender ikke årsagen til den, ligesom der ikke er nogen helbredende behandling.
Livslang kontrol
Nogle former af sygdommen kræver ikke behandling, mens det i andre tilfælde er nødvendigt med kemoterapi eller knoglemarvstransplantation. Men da sygdommen ikke kan helbredes, skal patienterne gå til livslang kontrol.
Genmab udvikler og kommercialiserer Ofatumumab i samarbejde med Glaxosmithkline. Stoffet markedsføres under navnet Arzerra, men midlet er kun godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi-patienter, der ikke kan behandles med stofferne Fludarabin og Alemtuzumab. Arzerra er derimod ikke godkendt til ubehandlet eller tilbagevendende kronisk lymfatisk leukæmi.
Selvom Genmab altså finder resultaterne fra fase 2-studiet opmuntrende, oplevede patienterne også bivirkninger, oplyser selskabet. De hyppigste bivirkninger var neutropeni (et unormalt lavt antal hvide blodlegemer, der gør patienten sårbar over for infektioner), kvalme, udslæt, feber og trombocytepeni (nedsat antal blodplader, der betyder, at patienten har svært ved at standse blødninger og let får blå mærker).