Nej-tak til bud på 87 mia. kroner

Kopiproducenten Actavis har angiveligt afvist et opkøbstilbud fra konkurrenten Mylan på hele 87 mia. kr. og har i stedet planer om selv at foretage et større opkøb.

Actavis har afvist et tilbud fra den konkurrerende kopivirksomhed Mylan, som lød på hele 15 mia. dollar – svarende til ca. 87 mia. kr. Det siger unavngivne kilder til nyhedsbureauet Bloomberg og tilføjer, at Actavis i stedet vil fortsætte forhandlingerne om et opkøb af en anden medicinalvirksomhed.

Det drejer sig om det amerikanske selskab Warner Chilcott, som specialiserer sig i blandt andet dermatologi og urologi og ifølge nyhedskilden har ført samtaler med interesserede opkøbere i mere end et år nu.

Tilbuddet fra Mylan lød på 120 dollar per aktie, og en sammenlægning af de to virksomheder ville have gjort, at man overhalede Teva Pharmaceuticals som verdens største producent af kopimedicin. Men forhandlingerne med Warner Chilcott, samt det faktum, at Mylan tilbød flere aktier end kontanter, fik altså Actavis til at afslå.

Andre aktører i spil

Actavis’ opkøb af Warner Chilcott løber op i mere end 5 mia. dollar, og handelen bliver muligvis lukket inden for de kommende uger, anslår de unavngivne kilder.

Men hvordan alle brikkerne i opkøbspuslespillet i sidste ende kommer til at passe sammen, er stadig noget usikkert. Således oplyser Bloomberg også, at andre store selskaber, som Valeant Pharmaceuticals og førnævnte Teva, har været bragt i spil som opkøbs- eller fusionsmuligheder for Actavis.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også