MedWatch

Nej-tak til bud på 87 mia. kroner

Kopiproducenten Actavis har angiveligt afvist et opkøbstilbud fra konkurrenten Mylan på hele 87 mia. kr. og har i stedet planer om selv at foretage et større opkøb.

Actavis har afvist et tilbud fra den konkurrerende kopivirksomhed Mylan, som lød på hele 15 mia. dollar – svarende til ca. 87 mia. kr. Det siger unavngivne kilder til nyhedsbureauet Bloomberg og tilføjer, at Actavis i stedet vil fortsætte forhandlingerne om et opkøb af en anden medicinalvirksomhed.

Det drejer sig om det amerikanske selskab Warner Chilcott, som specialiserer sig i blandt andet dermatologi og urologi og ifølge nyhedskilden har ført samtaler med interesserede opkøbere i mere end et år nu.

Tilbuddet fra Mylan lød på 120 dollar per aktie, og en sammenlægning af de to virksomheder ville have gjort, at man overhalede Teva Pharmaceuticals som verdens største producent af kopimedicin. Men forhandlingerne med Warner Chilcott, samt det faktum, at Mylan tilbød flere aktier end kontanter, fik altså Actavis til at afslå.

Andre aktører i spil

Actavis’ opkøb af Warner Chilcott løber op i mere end 5 mia. dollar, og handelen bliver muligvis lukket inden for de kommende uger, anslår de unavngivne kilder.

Men hvordan alle brikkerne i opkøbspuslespillet i sidste ende kommer til at passe sammen, er stadig noget usikkert. Således oplyser Bloomberg også, at andre store selskaber, som Valeant Pharmaceuticals og førnævnte Teva, har været bragt i spil som opkøbs- eller fusionsmuligheder for Actavis.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier