MedWatch

Opkøb af Actavis skaber ny kopigigant

En amerikansk medicinalgigant har fået en stor fod inden for på det europæiske kopimarked, efter at selskabet har postet knap 32 mia. kr. i islandske Actavis.

Foto: Actavis/PR

Det islandsk kopiselskab Actavis er blevet købt af amerikanske Watson Pharmaceuticals for 4,25 mia. euro. Det sker som led i Watsons ønske om at ekspandere i Central- og Østeuropa samt i Kina og Indien.

Med opkøbet dannes verdens tredje største producent af kopimedicin med en samlet ventet omsætning på 8 mia. euro i 2012, skriver Bloomberg News.

Der gik allerede i starten af ugen rygter om, at Watsons køb af Actavis var nært forestående. Med salget kan Deutsche Bank få tilbagebetalt nogle af de penge, banken lånte den islandske erhvervsmand Björgolfur Thor Björgolfsson til køb af Actavis i 2007.

Banken nedskriver dog 257 mio. euro i dagens kvartalsregnskab relateret til Actavis-handelen, ifølge Bloomberg News.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier