MedWatch

Hepatitis-middel får superstatus af FDA

Endnu et eksperimentelt lægemiddel har opnået ”Breakthrough”-status fra de amerikanske sundhedsmyndigheder – denne gang et lægemiddel til behandling af hepatitis C fra et større medicinalselskab.

Foto: Colourbox

En lægemiddelskandidat til behandling af leversygdommen hepatitis C er det seneste medlem i den eksklusive gruppe af lægemidler, som amerikanske FDA har tildelt den eftertragtede ”Breakthrough”-status. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet bag medicinen, AbbVie.

Den specielle status gives til lovende lægemiddelskandidater, der menes at kunne tilbyde en bedre behandling af særligt alvorlige sygdomme end eksisterende midler. Det betyder, at vejen til markedet for kandidaterne forkortes markant, og i visse tilfælde kan midlerne opnå godkendelse allerede efter kliniske fase 1-forsøg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier