MedWatch

GSK beskyldes for at indgå pay-for-delay-aftaler

Britiske Office of Fair Trading beskylder medicinalkoncernen GlaxoSmithKline for at have forbrudt sig på markedsføringsreglerne ved at indgå såkaldte pay-for-delay-aftaler med en række kopiproducenter på det britiske marked.

Foto: Colourbox

Den britiske forbrugerstyrelse Office of Fair Trading beskylder medicinalgiganten GlaxoSmithKline for at have handlet i strid med de britiske markedsføringsregler, da man indgik såkaldte pay-for-delay-aftaler med tre forskelllige kopivirksomheder. Det skriver den britiske TV-station BBC på sin hjemmeside.

OFT siger, at GSK har betalt de tre producenter af kopimedicin Alpharma, Generics UK og Norton Healthcare for at tilbageholde deres egne generiske versioner af depressionsmedicinen paroxetine, som GSK markedsfører under navnet Seroxat i Europa.

Virksomheden mener dog, at man har handlet indenfor lovens rammer og forsvarer sig med, at de pågældende aftaler faktisk resulterede i, at de generiske midler kom på markedet, inden Seroxat mistede patent, skriver BBC.

Selskabet påpeger samtidig, at aftalerne allerede er blevet undersøgt af EU-Kommissionen – en undersøgelse, som ikke resulterede i nogen sanktioner mod koncernen. Endelig understreger GSK, at aftalerne blev ophævet i 2004.

OFT vil nu høre fra alle de involverede parter, inden de træffer en afgørelse i sagen, skriver BBC.

Læs hele historien her.

Højesteretsskepsis i ’pay-for-delay’-retssag

J&J og Novartis beskyldes for at indgå ”pay-to-delay”-aftale

USA skal tage stilling til ’pay-for-delay’-aftaler

Lundbeck trækkes ind i kopislagsmål

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier