MedWatch

J&J og Novartis beskyldes for at indgå ”pay-to-delay”-aftale

EU kommissionen beskylder de to medicinalkoncerner Johnson & Johnson og Novartis’ for at have indgået en ”pay-to-delay”-aftale, der har bremset tilgængeligheden af billige, generiske udgaver af et lægemiddel i Nederlandene.

Foto: Colourbox

EU kommissionen oplyser i et brev de to kopiproducenter Sandoz og Janssen-Cilag, som er datterselskaber til henholdsvis Novartis og Johnson & Johnson, om, at de mistænkes for at have indgået en såkaldt ”pay-to-delay”-aftale tilbage i 2005. Det skriver The Pharma Letter.

Begrebet ’pay-for-delay’ dækker i bund og grund over aftaler, hvor en medicinalvirksomhed betaler en producent af generiske lægemidler for at vente med at markedsføre sin version af et kendt lægemiddel i en periode.

Kommissionen skriver, at de to selskaber indgik en ”co-promotion” aftale i juli 2005 omhandlende Janssen-Cilags smertemedicin, fentanyl, og at man nu vil indlede en undersøgelse af sagen. Ifølge aftalen ville Sandoz modtage månedlige betalinger fra Janssen-Cilag, så længe man ikke smed en generisk variant af lægemidlet, som allerede var gået af patent, på markedet.

Aftalen løb fra juli 2005 til december 2006, skriver hjemmesiden og tilføjer, at det kan have været med til at bremse tilgængeligheden af generiske versioner af midlet og presse prisen op.

Kommissionen forklarer, at man som udgangspunkt mener, at aftalen bremsede markedsadgangen for generiske midler, men påpeger, at den officielle klagepunktsmeddelelse ikke foregriber det endelige resultat af undersøgelsen

Begge selskaber siger at de nu vil undersøge sagen til bunds, oplyser The Pharma Letter.

Rapport: Medicinalaftaler koster forbrugerne 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier