MedWatch

USA skal tage stilling til ’pay-for-delay’-aftaler

Den amerikanske højesteret indleder nu en retssag, hvor man skal tage stilling til, om de såkaldte ’pay-for-delay’-aftaler mellem medicinalgiganter og kopiproducenter rent faktisk er lovlige.

Foto: Colourbox

På mandag indledes en retssag, hvor den amerikanske højesteret skal tage stilling til, om store medicinalvirksomheder skal have lov til at indgå forligsaftaler med kopiproducenter, som gør, at de billige, kopiprodukter holdes væk fra markedet.

Nationale og statslige myndigheder siger, at den praksis koster forbrugere, forsikringsselskaber og regeringen milliarder af dollar hvert år.

Den amerikanske Federal Trade Commission, som har døbt disse aftaler ”pay-for-delay”, har kæmpet mod dem i retssystemet i mere end ti år med blandet succes, og det har nu kulmineret i den omtalte retssag i højesteretten.

Monopolernes pengestrøm

”Den fortsatte pengestrøm fra de medfølgende monopoler er store nok til at betale kopi-rivaler mere, end de kunne forvente at tjene, hvis de smed produkterne på markedet,” skriver kommissionen i en meddelelse.

Samtidig tjener originalproducenterne langt mere, end de ville være i stand til, hvis der var konkurrence fra kopi-produkterne.

Det amerikanske justitsministerium, EU og mere end 25 amerikanske statsadvokater mener i bund og grund, at aftalerne er ulovlige, men virksomhederne forsvarer sig med, at det blot er en måde at undgå langtrukne patentretssager på.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier