MedWatch

AZ-chefs løncheck kan føre til protester

En gruppe af pensionsfonde, som ejer aktier i medicinalvirksomheden AstraZeneca, har opfordret sine medlemmer til at stemme imod en planlagt bonus til selskabets adm. direktør.

Foto: AstraZeneca/ PR

Pensionsgruppen Local Authority Pension Fund Forum, som ejer aktier i AstraZeneca, er stærkt utilfredse med en planlagt lønbonus til selskabets adm. direktør, Pascal Soriot, der overtog styringen af medicinalkoncernen i oktober sidste år. Det skriver Bloomberg.

Den britiske pensionsgruppe, som tæller 57 forskellige pensionsfonde, mener, at investorerne skal stemme imod en planlagt ny lønplan ved selskabets årsmøde d. 25. april.

Planen betyder nemlig, at Pascal Soriot modtager en tiltrædelsesbonus på 8,6 mio. kroner, som kompensation for en bonus han gik glip af da han forlod Roche for at slutte sig til AZ, samt aktier for omkring 35 mio. kroner.

Ifølge en talsmand for Local Authority Pension Fund Forum tegner gruppens medlemmer sig for mindre en 2 pct. af aktierne i AstraZeneca.

Læs nyheden fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier